26/09/2024 26/09/2024 Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια, τελέστηκε την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024, ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός για την εορτή της Μεταστάσεως του Αγίου και Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου στην ομώνυμη Ιερά Μονή στο Φικάρδου της επαρχίας Λευκωσίας στην Κύπρο. Στον Eσπερινό χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μελόης κ. Αιμιλιανός (Οικουμενικό Πατριαρχείο) ενώ στο Ιερό Βήμα παρέστη συμπροσευχόμενος...
26 Σεπτεμβρίου, 2024 - 11:13
Τελευταία ενημέρωση: 26/09/2024 - 13:19

Πανηγυρικός Εσπερινός στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννoυ του Θεολόγου Φικάρδου

Διαδώστε:
Πανηγυρικός Εσπερινός στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννoυ του Θεολόγου Φικάρδου

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια, τελέστηκε την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024, ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός για την εορτή της Μεταστάσεως του Αγίου και Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου στην ομώνυμη Ιερά Μονή στο Φικάρδου της επαρχίας Λευκωσίας στην Κύπρο.

Στον Eσπερινό χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μελόης κ. Αιμιλιανός (Οικουμενικό Πατριαρχείο) ενώ στο Ιερό Βήμα παρέστη συμπροσευχόμενος ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας.

Στο θείο λόγο ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στο βίο του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, τονίζοντας πως ήταν ο πρόκριτος εκ των 12 Μαθητών του Χριστού, γιατί αγάπησε τον Χριστό. Εξού και χαρακτηρίζεται ο Ευαγγελιστής της αγάπης και αυτό τονίζεται μέσα από τις Καθολικές του Επιστολές.

Επίσης, ευχαρίστησε τον Πανιερώτατο κ. Ησαΐα, για την τιμή και την φιλοξενία, που του παρέχει το διάστημα αυτό κατά την αποδημία του στην Κύπρο, καθώς και την Ηγουμένη της Μονής, Αρσενία μοναχή για την εγκάρδια υποδοχή.

Παρέστησαν, κατά τη διάρκεια της ακολουθίας, η Ηγουμένη της Μονής Παναγίας Παντανάσσης, Επιφανία μοναχή, ο πρώην Δήμαρχος Τσερίου, κ. Αλκιβιάδης Κωνσταντίνου, ο πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Φικάρδου, κ. Χρίστος Τυρίμος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων