27/09/2024 27/09/2024 Επίτιμος Δημότης Παλλήνης αναγορεύθηκε το βράδυ της Πέμπτης 26ης Σεπτεμβρίου 2024, ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, στον οποίο και παραδόθηκε το χρυσό κλειδί της πόλης. «Είναι μια βραδιά, ένα πανηγύρι που θα θυμάμαι για πάντα» τόνισε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία του ο Παναγιώτατος, ενώ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τη θερμή υποδοχή που του...
27 Σεπτεμβρίου, 2024 - 11:25
Τελευταία ενημέρωση: 27/09/2024 - 15:14

Επίτιμος Δημότης Παλλήνης αναγορεύθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Διαδώστε:
Επίτιμος Δημότης Παλλήνης αναγορεύθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Επίτιμος Δημότης Παλλήνης αναγορεύθηκε το βράδυ της Πέμπτης 26ης Σεπτεμβρίου 2024, ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, στον οποίο και παραδόθηκε το χρυσό κλειδί της πόλης.

«Είναι μια βραδιά, ένα πανηγύρι που θα θυμάμαι για πάντα» τόνισε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία του ο Παναγιώτατος, ενώ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τη θερμή υποδοχή που του επιφύλαξαν οι δημότες.

Ο Δήμαρχος Παλλήνης, Χρήστος Αηδόνης, απένειμε στον Οικουμενικό Πατριάρχη το χρυσό κλειδί της πόλης.

Νωρίτερα, τον Παναγιώτατο υποδέχθηκαν 35 μαθητές μουσικού σχολείου της περιοχής που έπαιζαν παραδοσιακά τραγούδια.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, συμβολικά, φύτεψε έξω από το Δημαρχείο μία ελιά, σύμβολο ειρήνης, ενώ έγινε και αποκάλυψη πλάκας με την ονοματοδοσία της οδού Ίμβρου, της ιδιαίτερης πατρίδας του.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, οι Υφυπουργοί Παιδείας Ζέττα Μακρή, Εξωτερικών Γιώργος Κώτσηρας, Μεταφορών Βασίλης Οικονόμου, οι βουλευτές Γιώργος Βλάχος (ΝΔ), Μανώλης Χριστοδουλάκης (ΠΑΣΟΚ), Γιώργος Καραμέρος (ΣΥΡΙΖΑ) κ.ά.

Νωρίτερα το απόγευμα ο Παναγιώτατος έφτασε από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα, όπου στο αεροδρόμιο τον υποδέχθηκε ο Υφυπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κώτσηρας εκπροσωπώντας την Ελληνική Κυβέρνηση.

Περισσότερες φωτογραφίες από τον φακό του Χρήστου Μπόνη:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων