30/09/2024 30/09/2024 Με αφορμή την 50η θλιβερή επέτειο της βάρβαρης τουρκικής εισβολής η επαρχιακή επιτροπή του Κυπριακού Κέντρου Μελετών Λάρνακας Αμμοχώστου διοργάνωσε το βράδυ της Τετάρτης 25ης Σεπτεμβρίου 2024, ανήμερα της Οσίας Ευφροσύνης εκδήλωση μνημόσυνο τιμής για την Ηρωίδα Ευφροσύνη Προεστού. Στον χαιρετισμό της η Άννα Αριστοτέλους Επικεφαλής Ανθρωπιστικών Θεμάτων Αγνοουμένων και Εγκλωβισμένων ανέφερε πως χρέος μας...
30 Σεπτεμβρίου, 2024 - 12:43
Τελευταία ενημέρωση: 30/09/2024 - 12:50

Μνημόσυνο τιμής για την Ηρωίδα Ευφροσύνη Προεστού στην Κύπρο

Διαδώστε:
Μνημόσυνο τιμής για την Ηρωίδα Ευφροσύνη Προεστού στην Κύπρο

Με αφορμή την 50η θλιβερή επέτειο της βάρβαρης τουρκικής εισβολής η επαρχιακή επιτροπή του Κυπριακού Κέντρου Μελετών Λάρνακας Αμμοχώστου διοργάνωσε το βράδυ της Τετάρτης 25ης Σεπτεμβρίου 2024, ανήμερα της Οσίας Ευφροσύνης εκδήλωση μνημόσυνο τιμής για την Ηρωίδα Ευφροσύνη Προεστού.

Στον χαιρετισμό της η Άννα Αριστοτέλους Επικεφαλής Ανθρωπιστικών Θεμάτων Αγνοουμένων και Εγκλωβισμένων ανέφερε πως χρέος μας ως πολιτεία είναι να βροντοφωνάξουμε πως το «ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ» δεν έχει ξεθωριάσει και τόνισε πως προτεραιότητα παραμένει μέσα από διάφορες εκδηλώσεις να μην επέλθει η λήθη.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Γιάννης Νικολάου παρουσίασε το βιβλίο του «Η κυρά της Λαπήθου» με την χρήση οπτικοακουστικού υλικού. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν βουλευτές Λάρνακας και Αμμοχώστου, ο Διοικητής της ΕΛΔΥΚ, στρατιώτες οι οποίοι διασώθηκαν από την Ευφροσύνη Προεστού και πλήθος κόσμου.

(Πηγή: ΡΙΚ)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων