30/09/2024 30/09/2024 Εν μέσω της κλιμάκωσης των επιθέσεων του Ισραηλινού στρατού στον Λίβανο το Συμβούλιο Εκκλησιών Μέσης Ανατολής έσπευσε να δημιουργήσει μια μονάδα έκτακτης ανάγκης με σκοπό την παρακολούθηση των αναγκών, των ζητημάτων υλικοτεχνικής υποστήριξης και της κατάστασης των οικογενειών που εκτοπίστηκαν από τις περιοχές τους. Στο πλαίσιο αυτό, το Συμβούλιο έσπευσε άμεσα για να ανταποκριθεί σε ορισμένες...
30 Σεπτεμβρίου, 2024 - 13:04
Τελευταία ενημέρωση: 30/09/2024 - 13:32

Το Συμβούλιο Εκκλησιών Μέσης Ανατολής στο πλευρό των πληγέντων από τις επιθέσεις στον Λίβανο

Διαδώστε:
Το Συμβούλιο Εκκλησιών Μέσης Ανατολής στο πλευρό των πληγέντων από τις επιθέσεις στον Λίβανο

Εν μέσω της κλιμάκωσης των επιθέσεων του Ισραηλινού στρατού στον Λίβανο το Συμβούλιο Εκκλησιών Μέσης Ανατολής έσπευσε να δημιουργήσει μια μονάδα έκτακτης ανάγκης με σκοπό την παρακολούθηση των αναγκών, των ζητημάτων υλικοτεχνικής υποστήριξης και της κατάστασης των οικογενειών που εκτοπίστηκαν από τις περιοχές τους.

Στο πλαίσιο αυτό, το Συμβούλιο έσπευσε άμεσα για να ανταποκριθεί σε ορισμένες επείγουσες ανάγκες και κατάφερε σε πρώτο στάδιο, να συγκεντρώσει και να διανείμει 1100 κουβέρτες σε μια από τις στέγες φιλοξενίας στην περιοχή της Τύρου.

Επιπλέον, η μονάδα του Συμβουλίου Εκκλησιών Μέσης Ανατολής πραγματοποίησε επιτόπια ταχεία αξιολόγηση αναγκών στη Βηρυτό, στο Όρος Λιβάνου και στο Ακάρ για να μελετήσει την κατάσταση των εκτοπισμένων και τις ανάγκες τους, μέσω συνεργασίας με τις τοπικές αρχές και με τους επικεφαλείς των στεγών φιλοξενίας. Ως πρώτο βήμα, η ομάδα επικοινώνησε με 18 κέντρα καταφυγής στο Ακάρ και 7 στη Βηρυτό και στο Όρος Λιβάνου, εκτός από την επίσκεψη και τον συντονισμό μαζί τους.

Το Συμβούλιο επεκτείνει επίσης τις προσπάθειές του για την υλοποίηση του έργου ανακούφισης και της παροχής βοήθειας στους πληγέντες σε ηθικό, ψυχολογικό, υγειονομικό και οικονομικό επίπεδο.

Επιπρόσθετα, παρέχεται υποστήριξη από τα μέσα ενημέρωσης αναφορικά με ανθρωπιστικά ζητήματα για να τονιστούν τα δεινά και οι ανάγκες των οικογενειών.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων