01/10/2024 01/10/2024 Την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμου της Θεοτόκου Μπουκόμπας το μνημόσυνο του Ιερέως π. Σωσθένη Kiyonga, o οποίος εκοιμήθη στις 25 Σεπτεμβρίου 2005, μετά από πολυχρόνια ταλαιπωρία με το σάκχαρο. Προεξήρχε ο ιερεύς γιός του π. Αναστάσιος και έλαβαν μέρος οι πατέρες π. Φιλόθεος, π. Θωμάς, π. Λουκάς, π. Παΐσιος και ο...
01 Οκτωβρίου, 2024 - 10:07
Τελευταία ενημέρωση: 01/10/2024 - 10:10

Μνήμη π. Σωσθένη, φωτιστή της Τανζανίας

Διαδώστε:
Μνήμη π. Σωσθένη, φωτιστή της Τανζανίας

Την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμου της Θεοτόκου Μπουκόμπας το μνημόσυνο του Ιερέως π. Σωσθένη Kiyonga, o οποίος εκοιμήθη στις 25 Σεπτεμβρίου 2005, μετά από πολυχρόνια ταλαιπωρία με το σάκχαρο.

Προεξήρχε ο ιερεύς γιός του π. Αναστάσιος και έλαβαν μέρος οι πατέρες π. Φιλόθεος, π. Θωμάς, π. Λουκάς, π. Παΐσιος και ο διάκονος π. Γρηγόριος.

Μετά την Θεία Λειτουργία τελέσθηκε Τρισάγιο επί του τάφου, που βρίσκεται όπισθεν του Ναού, στον περίβολο του Επισκοπείου Μπουκόμπας.

Ο π. Σωσθένης ήταν ο πρώτος Τανζανός ιερέας, που χειροτονήθηκε από τον νυν Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιο στην Αθήνα (1986). Έκανε Ιεραποστολή σ’ ολόκληρη την Δυτική Τανζανία, διαδίδοντας την Ορθόδοξη πίστη. Φοίτησε στο ιερατικό σεμινάριο του Ναϊρόμπι, εκπαιδεύτηκε στην υμνολογία και την ελληνική γλώσσα στη Μονή Καρέα.

Με την θαυμαστή ανάβληση πηγής ύδατος, δια της προσευχής του, έγινε αιτία να εξαπλωθεί ταχύτατα η Ορθόδοξη Εκκλησία μας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων