01/10/2024 01/10/2024 Την Τρίτη 1ην Οκτωβρίου τιμήθηκε η μνήμη του Οσίου και θεοφορού Ρωμανού του Μελωδού και ποιητού των κοντακίων στον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτοκού στο Γυμνό του Δήμου Ερέτριας. Την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία τέλεσαν ο εορτάζων εφημέριος του ιερού ναού Πανοσ. Αρχιμανδρίτης Ρωμανός Μπασινάς με την συμμετοχή των Πανοσ. Αρχιμ. Θεαγένη Κόλλια, εφημέριο ιερού ναού...
Ενορίες : Κοιμήσεως της Θεοτοκού στο Γυμνό Δήμου Ερέτριας
01 Οκτωβρίου, 2024 - 19:32
Τελευταία ενημέρωση: 01/10/2024 - 19:03

Η Εορτή του Αγίου Ρωμανού του Μελωδού στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Γυμνό – Ερέτριας

Διαδώστε:
Η Εορτή του Αγίου Ρωμανού του Μελωδού στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Γυμνό – Ερέτριας

Την Τρίτη 1ην Οκτωβρίου τιμήθηκε η μνήμη του Οσίου και θεοφορού Ρωμανού του Μελωδού και ποιητού των κοντακίων στον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτοκού στο Γυμνό του Δήμου Ερέτριας.

Την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία τέλεσαν ο εορτάζων εφημέριος του ιερού ναού Πανοσ. Αρχιμανδρίτης Ρωμανός Μπασινάς με την συμμετοχή των Πανοσ. Αρχιμ. Θεαγένη Κόλλια, εφημέριο ιερού ναού Παναγίας Ελεούσης Μαλακώντα – Ερέτριας, π. Χριστοφόρο Παπαθανασίου εκ της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Αρμά Φύλλων Χαλκίδος, οι Πρωτοπρ. π. Βασίλειος Πασσάς εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισίας Αμαρουσίου Ωρωπού και Μαραθώνος, π. Κυριακός Κοκκάλας εφημέριος ιερού ναού Αγίου Ιωάννου Αμαρύνθου, και ο Σακελλάριος π. Κωνσταντίνος Κιούσης εφημέριος ιερού ναού Αγίας Παρασκευής Καλιθέας.

Κατά την διάρκεια του κοινωνικού ομίλησε ο π. Χριστοφόρος για τον βίο του Αγίου Ρωμανού του Μελωδού του οποίου όνομα φέρει ο π. Ρωμανός.

Πριν την απόλυση ευχήθηκε και ο π. Θεαγένης προς τον εορτάζοντα π. Ρωμανό για την ονομαστική εορτή του καθώς και οι πιστοί στην διανομή του αντιδώρου.

 
Φωτογραφίες: Ηρακλής Κοκκάλας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων