02/10/2024 02/10/2024 Ως ένα γόνιμο χωράφι για την για την Ορθόδοξη Πίστη χαρακτήρισε την Αμερική ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ελπιδοφόρος κατά τη συνάντηση την οποία είχαν εχθές, Τρίτη 1 Οκτωβρίου, στην Ατλάντα της Τζόρτζια, Ιεράρχες του Οικουμενικού Θρόνου οι οποίοι διακονούν στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.  Μετά την 13η Συνέλευση της Συνέλευσης των Κανονικών Ορθοδόξων Επισκόπων των ΗΠΑ, ιεράρχες...
02 Οκτωβρίου, 2024 - 8:08
Τελευταία ενημέρωση: 02/10/2024 - 8:13

Γόνιμο χωράφι για την Ορθόδοξη Πίστη η Αμερική

Διαδώστε:
Γόνιμο χωράφι για την Ορθόδοξη Πίστη η Αμερική

Ως ένα γόνιμο χωράφι για την για την Ορθόδοξη Πίστη χαρακτήρισε την Αμερική ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ελπιδοφόρος κατά τη συνάντηση την οποία είχαν εχθές, Τρίτη 1 Οκτωβρίου, στην Ατλάντα της Τζόρτζια, Ιεράρχες του Οικουμενικού Θρόνου οι οποίοι διακονούν στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. 

Μετά την 13η Συνέλευση της Συνέλευσης των Κανονικών Ορθοδόξων Επισκόπων των ΗΠΑ, ιεράρχες του Οικουμενικού Πατριαρχείου συναντήθηκαν στην Ατλάντα, υπό την προεδρία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου. Οι 17 ιεράρχες αντιπροσώπευαν διάφορες επαρχίες υπό τη δικαιοδοσία του Οικουμενικού Πατριαρχείου, δηλαδή την Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής, την Αμερικανική Καρπαθορωσική Ορθόδοξη Επισκοπή και την Αλβανική Ορθόδοξη Επισκοπή.

“Η ημερήσια διάταξη μας σήμερα είναι συνοπτική – πρώτα να ενημερωθούμε για κάθε Επαρχία και μετά το διάλειμμα, να επικεντρωθούμε στις επιτροπές που φέρνουν όλο και περισσότερες ψυχές στην στοργική φροντίδα της Μητέρας Εκκλησίας. Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τον ρόλο που έχουμε εδώ στην Αμερική, την πρώτη Επαρχία του Οικουμενικού Θρόνου στον Νέο Κόσμο. Το λέω σε όλους εσάς: Αν δεν οδηγήσουμε την Ορθοδοξία σε αυτή τη χώρα… Ποιος θα το κάνει;” δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ελπιδοφόρος στην εναρκτήρια ομιλία του.

Μήνυμα προς τους Ιεράρχες απέστειλε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος στο οποίο, μεταξύ άλλων, υπογραμμίζει: “Η συνάντησή σας στην Ατλάντα καταδεικνύει σταθερή δέσμευση στη συμφιλίωση και τη συνέργεια, καθώς και πίστη στις αποστολικές παραδόσεις της Αγίας Ορθόδοξης Εκκλησίας μας και στην ιερή κληρονομιά της Μητέρας Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως. Βαθιά εμπνευσμένοι από τη συμβολική εμπειρία του Οικουμενικού Πατριαρχείου μας, σύμφωνα με την οποία είχαμε την ευλογία να σας καλωσορίσουμε στη Βασίλισσα των Πόλεων στις αρχές του περασμένου Σεπτέμβρη, είμαστε ευτυχείς που συγκεντρωθήκατε στις ΗΠΑ για να συζητήσουμε θέματα που αφορούν την εκεί Εκκλησία και κοινωνία”.

Μετά τις εναρκτήριες τοποθετήσεις, οι Ιεράρχες συζήτησαν και μοιράστηκαν πληροφορίες για τις αντίστοιχες επαρχίες και άλλα θέματα.

Κατά την δεύτερη αυτή ιστορική συνάντηση συμμετείχαν οι: Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, οι Σεβ. Μητροπολίτες: Ντητρόιτ κ. Νικόλαος, Πίτσμπουργκ κ. Σάββας, Σαν Φρανσίσκο κ. Γεράσιμος, Νέας Ιερσέης κ. Απόστολος, Σικάγου κ. Ναθαναήλ, Ντένβερ κ. Κωνσταντίνος, Νύσσης κ. Γρηγόριος (Καρπαθορωσική Εκκλησία) και οι Θεοφιλ. Επίσκοποι: Ζήλων κ. Σεβαστιανός, Αμισσού κ. Ιωακείμ, Αμάστριδος κ. Σπυρίδων, Εξαμηλίου κ. Τιμόθεος, Φωκαίας κ. Ιωάννης, Ναζιανζού κ. Αθηναγόρας, Διοκλείας κ. Νεκτάριος, Συνάδων κ. Αντώνιος και Φιλομηλίου κ. Θεοφάνης (Αλβανική Ορθόδοξη Επισκοπή).

“Αγαπημένοι μου Αδελφοί: Η Αμερική είναι ένα χωράφι γόνιμο και ώριμο για την Ορθόδοξη Πίστη. Εμείς όμως που είμαστε οι Δάσκαλοι, Ιεροκήρυκες και Ποιμένες της Εκκλησίας έχουμε την υπέρτατη ευθύνη” δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ελπιδοφόρος.

 

Φωτογραφίες: Δημήτριος Πανάγος 

Διαβάστε επίσης: Συνήλθε η Συνέλευση των Κανονικών Ορθοδόξων Επισκόπων των ΗΠΑ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων