02/10/2024 02/10/2024 Ένας Έλληνας μεταξύ των θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης χθες στο Τελ Αβίβ, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών. “Καταδικάζουμε απερίφραστα τη χθεσινή τρομοκρατική επίθεση στην περιοχή Γιάφα του Τελ Αβίβ. Ανακοινώνουμε με βαθύτατη θλίψη ότι μεταξύ των θυμάτων της επίθεσης είναι ένας Έλληνας πολίτης, κάτοικος Ιεροσολύμων. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και...
02 Οκτωβρίου, 2024 - 12:25
Τελευταία ενημέρωση: 02/10/2024 - 13:10

ΥΠΕΞ: Ένας Έλληνας μεταξύ των θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης στο Τελ Αβίβ

Διαδώστε:
ΥΠΕΞ: Ένας Έλληνας μεταξύ των θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης στο Τελ Αβίβ

Ένας Έλληνας μεταξύ των θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης χθες στο Τελ Αβίβ, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών.

“Καταδικάζουμε απερίφραστα τη χθεσινή τρομοκρατική επίθεση στην περιοχή Γιάφα του Τελ Αβίβ. Ανακοινώνουμε με βαθύτατη θλίψη ότι μεταξύ των θυμάτων της επίθεσης είναι ένας Έλληνας πολίτης, κάτοικος Ιεροσολύμων. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του θύματος”, αναφέρει η ανακοίνωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για Έλληνα πολίτη ηλικίας 26 ετών, κάτοικο Ιεροσολύμων. Δεν είναι γνωστό πότε θα γίνει η κηδεία του. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η οικογένειά του έχει καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό της ισραηλινής αστυνομίας, τα θύματα της ένοπλης επίθεσης των δύο Παλαιστινίων αυξήθηκε σε επτά στη διάρκεια της νύχτας, μετά την ανακοίνωση του θανάτου ενός από τους τραυματίες.

Προηγουμένως η αστυνομία είχε ανακοινώσει ότι έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και εννέα άλλοι τραυματίστηκαν.

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν σήμερα το πρωί ότι δύο από τους νεκρούς είναι η Σάχαρ Γκόλντμαν, 30 ετών, και η Ινμπάρ Σεγκέβ, 33 ετών, και οι δύο Ισραηλινές.

Η επίθεση με αυτόματο όπλο και μαχαίρι σημειώθηκε χθες κοντά στη στάση του μετρό Σντερότ- Ιερουσαλήμ, στη συνοικία της Γιάφα, από «δύο τρομοκράτες», οι οποίοι «εξουδετερώθηκαν» από περαστικούς που έκαναν χρήση των προσωπικών τους όπλων.

Οι δύο δράστες άνοιξαν πυρ μέσα στον συρμό προτού κατέβουν από αυτόν και συνεχίσουν πεζή να πυροβολούν στη λεωφόρο Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ο ένας από τους δύο δράστες έπεσε νεκρός επιτόπου και ο άλλος τραυματίστηκε και διακομίστηκε σε νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση.

Οι δύο άνδρες ήταν Παλαιστίνιοι με καταγωγή από την κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων