03/10/2024 03/10/2024 “Ελπίζουμε ότι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί και Εβραίοι θα ανταποκρίνονται πάντα μαζί στις προκλήσεις της εποχής μας, ενώνοντας τις προσπάθειες στο πλαίσιο του διαθρησκευτικού διαλόγου και της περαιτέρω γόνιμης συνεργασίας”. Αυτά είπε μεταξύ άλλων ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος υποδεχόμενος τον Αρχιραβίνο της Εβραϊκής Κοινότητας της Σερβίας Ισάκ Ασιέλ. Ο Μακαριώτατος συνεχάρη τα μέλη της εβραϊκής κοινότητας...
03 Οκτωβρίου, 2024 - 10:16
Τελευταία ενημέρωση: 03/10/2024 - 10:11

Πατριάρχης Σερβίας: “Ελπίζουμε ότι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί και Εβραίοι θα ανταποκρίνονται μαζί στις προκλήσεις της εποχής μας”

Διαδώστε:
Πατριάρχης Σερβίας: “Ελπίζουμε ότι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί και Εβραίοι θα ανταποκρίνονται μαζί στις προκλήσεις της εποχής μας”

“Ελπίζουμε ότι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί και Εβραίοι θα ανταποκρίνονται πάντα μαζί στις προκλήσεις της εποχής μας, ενώνοντας τις προσπάθειες στο πλαίσιο του διαθρησκευτικού διαλόγου και της περαιτέρω γόνιμης συνεργασίας”.

Αυτά είπε μεταξύ άλλων ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος υποδεχόμενος τον Αρχιραβίνο της Εβραϊκής Κοινότητας της Σερβίας Ισάκ Ασιέλ. Ο Μακαριώτατος συνεχάρη τα μέλη της εβραϊκής κοινότητας της Σερβίας για την γιορτή Ρος Ασανά: “Σας συγχαίρουμε θερμά για την μεγάλη γιορτή του Ρος Ασανά“.

“Ελπίζουμε ότι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί και Εβραίοι θα ανταποκρίνονται πάντα μαζί στις προκλήσεις της εποχής μας, ενώνοντας τις προσπάθειες στο πλαίσιο του διαθρησκευτικού διαλόγου και της περαιτέρω γόνιμης συνεργασίας. Έχοντας κατά νου την τρέχουσα κατάσταση στον κόσμο, τη διαλυμένη ενότητα στο σύνολο της δημιουργίας του Θεού και πρώτα απ’ όλα μεταξύ των ανθρώπων, προσευχόμαστε να επικρατήσει η ειρήνη και ο διάλογος, γιατί μόνο με κοινές προσπάθειες μπορούμε να συμβάλουμε στην επούλωση των υπαρχόντων πληγών, και όχι στο να ανοίγουμε καινούργιες”, τόνισε και συμπλήρωσε:

“Από τα βάθη της καρδιάς μας, ευχόμαστε μια ειρηνική και ευλογημένη Πρωτοχρονιά στα μέλη της εβραϊκής κοινότητας στη Σερβία, τη Δημοκρατία της Σέρπσκα και σε όλους τους Εβραίους σε όλο τον κόσμο”.

Πηγή: spc

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων