05/10/2024 05/10/2024 Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024 οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 80η επέτειο από το Επαναστατικό Απελευθερωτικό Κίνημα της Καρπάθου. Η κυρία Σακελλαροπούλου, μετά τη δοξολογία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Δημοτικής Κοινότητας Μενετών προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καρπάσου και Κάσου κ. Αμβροσίου, κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο...
05 Οκτωβρίου, 2024 - 18:21
Τελευταία ενημέρωση: 05/10/2024 - 22:45

Εορτασμοί για την 80η Επέτειο από την Απελευθέρωση της Καρπάθου

Διαδώστε:
Εορτασμοί για την 80η Επέτειο από την Απελευθέρωση της Καρπάθου

Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024 οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 80η επέτειο από το Επαναστατικό Απελευθερωτικό Κίνημα της Καρπάθου.

Η κυρία Σακελλαροπούλου, μετά τη δοξολογία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Δημοτικής Κοινότητας Μενετών προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καρπάσου και Κάσου κ. Αμβροσίου, κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο της 5ης Οκτωβρίου 1944 και έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τιμάμε την επέτειο της απελευθέρωσης της Καρπάθου, που πρώτη απ’ όλα τα Δωδεκάνησα εκδίωξε τους Ιταλούς κατακτητές, ύψωσε την ελληνική σημαία και ψήφισε διακήρυξη με την οποία ενωνόταν με την υπόλοιπη Ελλάδα. Ο αυθόρμητος ξεσηκωμός των Καρπάθιων, που σχεδόν άοπλοι και απομονωμένοι κατάφεραν μόνοι να απελευθερώσουν το όμορφο νησί τους, μας εμπνέει και μας καθοδηγεί στη διαρκή υπεράσπιση της ανεξαρτησίας της χώρας μας. Χρόνια πολλά».

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και με την παρουσία του Υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 5η Οκτωβρίου 1944 – Η απελευθέρωση της Καρπάθου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Ετικέτες: ,
Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων