06/10/2024 06/10/2024 Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Δισαρχιερατικός Εσπερινός, επί τη εορτή και μνήμη του Αγίου Κενδέου του θαυματουργού, στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στην Πάφο. Στον εσπερινό χοροστάτησε, κατόπιν προσκλήσεως του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Πάφου κ. Τυχικού, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας πλαισιούμενος από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Αρσινόης κ. Παγκράτιο....
06 Οκτωβρίου, 2024 - 11:10
Τελευταία ενημέρωση: 06/10/2024 - 10:50

Πανηγυρικός Εσπερινός Αγίου Κενδεα στην Πάφο

Διαδώστε:
Πανηγυρικός Εσπερινός Αγίου Κενδεα στην Πάφο

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Δισαρχιερατικός Εσπερινός, επί τη εορτή και μνήμη του Αγίου Κενδέου του θαυματουργού, στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στην Πάφο.

Στον εσπερινό χοροστάτησε, κατόπιν προσκλήσεως του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Πάφου κ. Τυχικού, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας πλαισιούμενος από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Αρσινόης κ. Παγκράτιο.

Τον Θείο Λόγο εκήρυξε ο Πανιερώτατος, ο οποίος αναφέρθηκε στο πρόσωπο του τιμωμένου Αγίου Κενδέου του θαυματουργού, υπογραμμίζοντας ότι τα τρία πνευματικά όπλα που χρησιμοποίησε ο Άγιος κατά την επί γης παρουσία του αλλά και για να αντιμετωπίσει τους επίγειους πειρασμούς ήταν η προσευχή, η ταπείνωση και η υπακοή.

Τέλος, ο Πανιερώτατος εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες προς τον Μητροπολίτη Πάφου για την πρόσκληση, τον προϊστάμενο και τα μέλη της εκκλησιαστικής επιτροπής του Ναού για την φιλοξενία.

Μετά το πέρας της ακολουθίας, ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου πέριξ του Ναού.

Να σημειωθεί ότι τους ύμνους απέδωσαν μεγαλοπρεπώς οι Βυζαντινοί χοροί του Ιερού Ναού.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων