06/10/2024 06/10/2024 Τον «μιμητή των Αγγέλων και ισοστάσιον του μέγα πολίτου της Ερήμου Βαπτιστού Ιωάννου», τον Όσιο Κενδέα τον θαυματουργό εορτάζει κάθε χρόνο η Ορθόδοξη Εκκλησία στις 6 Οκτωβρίου. Εντός των ορίων της μητροπολιτικής μας περιφέρειας και συγκεκριμένα στο δημοτικό διαμέρισμα Αυγόρου του Δήμου Αγίας Νάπας της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου, βρίσκεται η ομώνυμη Ιερά Μονή η οποία...
06 Οκτωβρίου, 2024 - 21:30
Τελευταία ενημέρωση: 06/10/2024 - 21:41

Αυγόρου: Με πίστη και ελπίδα οι πιστοί προστρέχουν στη Μονή Οσίου Κενδέα

Διαδώστε:
Αυγόρου: Με πίστη και ελπίδα οι πιστοί προστρέχουν στη Μονή Οσίου Κενδέα

Τον «μιμητή των Αγγέλων και ισοστάσιον του μέγα πολίτου της Ερήμου Βαπτιστού Ιωάννου», τον Όσιο Κενδέα τον θαυματουργό εορτάζει κάθε χρόνο η Ορθόδοξη Εκκλησία στις 6 Οκτωβρίου.

Εντός των ορίων της μητροπολιτικής μας περιφέρειας και συγκεκριμένα στο δημοτικό διαμέρισμα Αυγόρου του Δήμου Αγίας Νάπας της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου, βρίσκεται η ομώνυμη Ιερά Μονή η οποία «περιβεβλημένη εορταστικώς» αυτές τις μέρες, υποδέχεται τον ευσεβή λαό που προσέρχεται για να τιμήσει τον Όσιο Κενδέα στον χώρο όπου ασκήτεψε και έζησε τα τελευταία έτη της επί γης ζωής του.

Την παραμονή της εορτής, τελέστηκε ο εόρτιος Εσπερινός. Το ιερό αναλόγιο πλαισίωσαν μέλη της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής το Τάλαντον υπό τη διεύθυνση του κ. Ευάγγελου Γεωργίου.

Παρέστησαν ο έντιμος βουλευτής ΔΗΣΥ Αμμοχώστου Γεώργιος Κάρουλλας, ο αντιδήμαρχος Αυγόρου Παναγής Μιχαηλά καθώς και δεκάδες πιστοί οι οποίοι κατέκλυσαν τον προαύλιο χώρο της Ιεράς Μονής για να συμμετάσχουν στην ακολουθία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων