06/10/2024 06/10/2024 Με βυζαντινή ιεροπρέπεια και σύμφωνα με την Εκκλησιαστική τάξη και παράδοση τελέστηκαν την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024 τα εγκαίνια του Ιερού Ναού των Τριών Ιεραρχών Ευόσμου από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα. Κατά τη διάρκεια της Ιεράς Τελετής, ο πρωτοπρεσβύτερος π.Νικηφόρος Καλαϊτζίδης με γλαφυρότητα και διεξοδικότητα ερμήνευε τους ιδιαίτερους συμβολισμούς των υπό...
06 Οκτωβρίου, 2024 - 21:44

Εγκαίνια Ιερού Ναού Αγίων Τριών Ιεραρχών Ευόσμου

Διαδώστε:
Εγκαίνια Ιερού Ναού Αγίων Τριών Ιεραρχών Ευόσμου

Με βυζαντινή ιεροπρέπεια και σύμφωνα με την Εκκλησιαστική τάξη και παράδοση τελέστηκαν την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024 τα εγκαίνια του Ιερού Ναού των Τριών Ιεραρχών Ευόσμου από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα.

Κατά τη διάρκεια της Ιεράς Τελετής, ο πρωτοπρεσβύτερος π.Νικηφόρος Καλαϊτζίδης με γλαφυρότητα και διεξοδικότητα ερμήνευε τους ιδιαίτερους συμβολισμούς των υπό του Αρχιερέως τελουμένων.

Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος για πολλοστή φορά αναφέρθηκε στο επετειακό έτος και στην κομβικής σημασίας ίδρυση της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως.

Ο Επίσκοπος, αφού ανακάλεσε τους αγώνες και τους κόπους για την ανέγερση του Ιερού Ναού, τίμησε – απονέμοντας το Χρυσό Σταυρό του Γέροντος Διονυσίου- τον πρωτοπρεσβύτερο π.Γεώγιο Μιλκα και τον κ.Αθανάσιο Αδαμόπουλο.

Παρόντες ήταν οι βουλευτές κ.Δημήτρης Κούβελας, Στράτος Σιμόπουλος, ο Δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου κ. Λευτέρης Αλεξανδρίδης, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και εκατοντάδες πιστοί οι οποίοι από νωρίς κατέκλυσαν τον εγκαινιαζόμενο Ιερό Ναό.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων