07/10/2024 07/10/2024 Εκοιμήθη η Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Παμμεγίστων Ταξιαρχών Νέας Επιδαύρου, μοναχή Μακαρία Μαστρογιάννη.  Η Εξόδιος Ακολουθία θα τελεστεί αύριο, Τρίτη 8 Οκτωβρίου, στις 12 το μεσημέρι, στην Ιερά Μονή στην οποία επί σειρά ετών μόνασε, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκταρίου. Η μακαριστή Γερόντισσα Μακαρία (κατά κόσμον Μαρία) Μαστρογιάννη γεννήθηκε στη Νίκαια Αττικής το...
07 Οκτωβρίου, 2024 - 10:28
Τελευταία ενημέρωση: 07/10/2024 - 12:10

Εκοιμήθη η μοναχή Μακαρία, Ηγουμένη της Μονής Ταξιαρχών Επιδαύρου

Διαδώστε:
Εκοιμήθη η μοναχή Μακαρία, Ηγουμένη της Μονής Ταξιαρχών Επιδαύρου

Εκοιμήθη η Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Παμμεγίστων Ταξιαρχών Νέας Επιδαύρου, μοναχή Μακαρία Μαστρογιάννη. 

Η Εξόδιος Ακολουθία θα τελεστεί αύριο, Τρίτη 8 Οκτωβρίου, στις 12 το μεσημέρι, στην Ιερά Μονή στην οποία επί σειρά ετών μόνασε, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκταρίου.

Η μακαριστή Γερόντισσα Μακαρία (κατά κόσμον Μαρία) Μαστρογιάννη γεννήθηκε στη Νίκαια Αττικής το 1931 από γονείς πρόσφυγες Μικρασιάτες.

Προσήλθε στην Ιερά Μονή Ταξιαρχών-Αγνούντος το 1961, εκάρη μοναχή το 1965 και Μεγαλόσχημη το 1985. Εξελέγη το 2006 Ηγουμένη από την αδελφότητα της Ιεράς Μονής διαδεχομένη την Γερόντισσα Χριστονύμφη (Παναγιωτοπούλου).

Η μακαριστή Γερόντισσα Μακαρία αγαπούσε από μικρή την Εκκλησία, και διακρινόταν για τη θυσιαστική αγάπη της. Στο πρόσωπό της διέκρινε κανείς την αληθινή αγάπη στον Κύριο και τη βαθιά πίστη της. Ήταν άνθρωπος της προσευχής, με ησυχαστικό φρόνημα, ασκήτρια αληθινή με υπομονή στις πολλαπλές δοκιμασίες με την υγεία της.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων