07/10/2024 07/10/2024 Το πρωί της Κυριακής 6 Οκτωβρίου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος ιερούργησε, στον Ενοριακό Ι.Ν Αγίας Τριάδος Ξηροκαμπίου. Αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία, τελέσθηκε η καθιερωμένη επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των ευεργετών της Φάριδος. Σύντομη ομιλία εκφώνησε η Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών, Κ.Ε.Π. και Δ.Ε. Φάριδος, κα Αδαμαντία Βαγιακάκου –...
07 Οκτωβρίου, 2024 - 11:43
Τελευταία ενημέρωση: 07/10/2024 - 11:45

Σπάρτης Ευστάθιος: Oφείλουμε, ως χριστιανοί, τα χέρια μας να είναι καθαρά και αγνά

Διαδώστε:
Σπάρτης Ευστάθιος: Oφείλουμε, ως χριστιανοί, τα χέρια μας να είναι καθαρά και αγνά

Το πρωί της Κυριακής 6 Οκτωβρίου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος ιερούργησε, στον Ενοριακό Ι.Ν Αγίας Τριάδος Ξηροκαμπίου.

Αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία, τελέσθηκε η καθιερωμένη επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των ευεργετών της Φάριδος. Σύντομη ομιλία εκφώνησε η Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών, Κ.Ε.Π. και Δ.Ε. Φάριδος, κα Αδαμαντία Βαγιακάκου – Δογαντζή.

Νωρίτερα, ο Ποιμενάρχης είχε αναφερθεί στον Απόστολο Θωμά, που η Εκκλησία μας τιμά στις 6 Οκτωβρίου. Μάλιστα, με αφορμή την εμφάνιση του αναστημένου Χριστού στους μαθητές Του και την επίδειξη των πληγωμένων από τα καρφιά χεριών Του, ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι οφείλουμε, ως χριστιανοί, τα χέρια μας να είναι καθαρά και αγνά και παράλληλα να είναι στολισμένα από την αρετή της ελεημοσύνης, την αρετή που είχαν και οι ευεργέτες της περιοχής της Φάριδος, που σωστά ενθυμούνται και τιμούν οι απόγονοί τους κάθε χρόνο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων