08/10/2024 08/10/2024 O Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, την Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου 2024, το απόγευμα, αναγορεύτηκε, σε ειδική τελετή στον ΡΚαθολικό Καθεδρικό Ναό της Θεοτόκου Σύδνεϋ, επίτιμος διδάκτορας της Θεολογίας από το ΡΚ Πανεπιστήμιο Notre Dame. Τον Παναγιώτατο προσφώνησαν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Christopher Ellison, και ο Πρόεδρος αυτού Καθηγητής Constantine Michael. Στην ομιλία που έκανε ο Παναγιώτατος,...
08 Οκτωβρίου, 2024 - 8:50
Τελευταία ενημέρωση: 08/10/2024 - 8:51

O Οικουμενικός Πατριάρχης αναγορεύτηκε επίτιμος Διδάκτορας του ΡΚαθολικού Πανεπιστημίου Notre Dame του Σύδνεϋ

Διαδώστε:
O Οικουμενικός Πατριάρχης αναγορεύτηκε επίτιμος Διδάκτορας του ΡΚαθολικού Πανεπιστημίου Notre Dame του Σύδνεϋ

O Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, την Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου 2024, το απόγευμα, αναγορεύτηκε, σε ειδική τελετή στον ΡΚαθολικό Καθεδρικό Ναό της Θεοτόκου Σύδνεϋ, επίτιμος διδάκτορας της Θεολογίας από το ΡΚ Πανεπιστήμιο Notre Dame.

Τον Παναγιώτατο προσφώνησαν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Christopher Ellison, και ο Πρόεδρος αυτού Καθηγητής Constantine Michael.

Στην ομιλία που έκανε ο Παναγιώτατος, στην αγγλική γλώσσα, με θέμα “Η ανάγκη του διαλόγου σήμερα”, υπενθύμισε την αφοσίωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου στον διάλογο ως το μόνο μέσο για την επίλυση των διαφορών, την συμφιλίωση και την επικράτηση της ειρήνης στον κόσμο. [Διαβάστε το πλήρες κείμενο της ομιλίας του Παναγιωτάτου ΕΔΩ]

Η εκδήλωση έκλεισε με μία σύντομη ομιλία του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, ο οποίος ευχήθηκε ο Κύριος να χαρίζει δύναμη και υγεία στον Οικουμενικό Πατριάρχη για να συνεχίζει το έργο του.

Νωρίτερα το απόγευμα, ο Παναγιώτατος είχε συνάντηση με τον αρχηγό του Κόμματος της μείζονος Αντιπολίτευσης της Αυστραλίας κ. Peter Dutton, παρουσία και του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου.

Φωτογραφίες: Νίκος Παπαχρήστου

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων