08/10/2024 08/10/2024 Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών ανήγγειλε την από 7ης Οκτωβρίου ε.έ. εκδημία του μακαριστού Πρεσβυτέρου κυρού Γερασίμου Φιλιππάτου του Μιχαήλ, Εφημερίου του Ιερού Παρεκκλησίου Αγίας Κυριακής οδ. Αθηνάς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Ο μακαριστός γεννήθηκε στην Αθήνα το 1945 και υπήρξε απόφοιτος της Ειδικής Σχολής Ιερατικής Μορφώσεως της Ιεράς Μητροπόλεως Ιωαννίνων και του Εκκλησιαστικού Λυκείου Αθηνών. Διάκονος...
08 Οκτωβρίου, 2024 - 10:56

Εκδημία Πρεσβυτέρου Γερασίμου Φιλιππάτου

Διαδώστε:
Εκδημία Πρεσβυτέρου Γερασίμου Φιλιππάτου

Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών ανήγγειλε την από 7ης Οκτωβρίου ε.έ. εκδημία του μακαριστού Πρεσβυτέρου κυρού Γερασίμου Φιλιππάτου του Μιχαήλ, Εφημερίου του Ιερού Παρεκκλησίου Αγίας Κυριακής οδ. Αθηνάς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Ο μακαριστός γεννήθηκε στην Αθήνα το 1945 και υπήρξε απόφοιτος της Ειδικής Σχολής Ιερατικής Μορφώσεως της Ιεράς Μητροπόλεως Ιωαννίνων και του Εκκλησιαστικού Λυκείου Αθηνών.

Διάκονος χειροτονήθηκε την 3η Φεβρουαρίου 1980 και Πρεσβύτερος την 17η Φεβρουαρίου 1980 υπό του τότε Μητροπολίτου Ιωαννίνων κυρού Θεοκλήτου. Υπηρέτησε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Δαφνοφύτου της Ι. Μητροπόλεως Ιωαννίνων, στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Περιβλέπτου της Ι. Μητροπόλεως Ιωαννίνων, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Σαγιάδας της Ι. Μητροπόλεως Παραμυθίας και στον Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής οδού Αθηνάς της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών έως της εκδημίας του.

Η εξόδιος Ακολουθία του θα ψαλλεί την Τετάρτη 9η Οκτωβρίου και ώρα 5.00 μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Κουβαρά Αττικής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων