08/10/2024 08/10/2024 Η 7η Εσπερίδα Χορωδιών Αγροτικών Ενοριών στο χωριό Νοβομπερεζόβ της βορειοανατολικής Πολωνίας, πραγματοποιηθηκε στις 6 Οκτωβρίου. Ο Επίσκοπος Χαϊνούβκα κ. Παύλος ήταν παρών στη φετινή Εσπερίδα. Οι διοργανωτές της βραδιάς διέδωσαν την παράδοση και τον πολιτισμό της περιοχής ενσωματώνοντας τις αγροτικές κοινότητες. Με την ευλογία του Μακαριωτάτου Μητροπολίτη Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββα πραγματοποιήθηκε...
08 Οκτωβρίου, 2024 - 15:07
Τελευταία ενημέρωση: 08/10/2024 - 13:54

Πολωνία: Εσπερίδα Χορωδιών Αγροτικών Ενοριών στο Νοβομπερεζόβ

Διαδώστε:
Πολωνία: Εσπερίδα Χορωδιών Αγροτικών Ενοριών στο Νοβομπερεζόβ

Η 7η Εσπερίδα Χορωδιών Αγροτικών Ενοριών στο χωριό Νοβομπερεζόβ της βορειοανατολικής Πολωνίας, πραγματοποιηθηκε στις 6 Οκτωβρίου. Ο Επίσκοπος Χαϊνούβκα κ. Παύλος ήταν παρών στη φετινή Εσπερίδα.

Οι διοργανωτές της βραδιάς διέδωσαν την παράδοση και τον πολιτισμό της περιοχής ενσωματώνοντας τις αγροτικές κοινότητες. Με την ευλογία του Μακαριωτάτου Μητροπολίτη Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββα πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «Εσπερίδα Χορωδιών Αγροτικών Ενοριών», στο πλαίσιο εορτασμού της 100ης επετείου από την Αυτοκεφαλία της εν Πολωνία Ορθοδόξου Εκκλησίας την οποία έλαβε από το Οικουμενικό Πατριαρχείο το 1924.

Την εκδήλωση οργάνωσαν: η δήμαρχος της κοινότητας Χαϊνούβκα, Lucyna Smoktunowicz, η σύμβουλος της κοινότητας Χαϊνούβκα, Walentyna Biryłko και η Ορθόδοξη Ενορία Αναλήψεως του Κυρίου στο χωριό Νοβομπερεζόβ.

Μετά το πέρας της Εσπερίδας, ο Θεοφιλέστατος απηύθυνε ομιλία τονίζοντας την τεράστια αξία της προσευχής που μεταδίδεται μέσα από τους εκκλησιαστικούς ύμνους. Ευχαρίστησε τους ερμηνευτές και τους διοργανωτές για την προσπάθεια που κατέβαλαν για την προετοιμασία και υλοποίηση της 7ης Εσπερίδας Αγροτικών Ενοριακών Χορωδιών.

Ο Επίσκοπος κ. Παύλος μετέφερε την ευλογία και τα συγχαρητήρια του Μακαριωτάτου.

Πηγή: orthodox.pl (ks. Marek Jurczuk -zdjęcia: Lucyna Smoktunowicz, Anna Petrovska)

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων