09/10/2024 09/10/2024 Το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024, γιορτή της Αγ. Χαριτίνης και της Αγ. Μεθοδίας της Κιμώλου, ο Αρχιεπίσκοπος Καναδά κ. Σωτήριος προήδρευσε στη συνεδρίαση του νέου Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου Φιλοπτώχου Αδελφότητας. Περίπου είκοσι τέσσερις γυναίκες από ολόκληρο τον Καναδά συγκεντρώθηκαν στην έδρα της Ι. Αρχιεπισκοπής στο Τορόντο όπου είχαν παραγωγικές συζητήσεις σχετικά με τις τρέχουσες πρωτοβουλίες και...
09 Οκτωβρίου, 2024 - 11:09
Τελευταία ενημέρωση: 09/10/2024 - 15:13

Συνεδρίαση και ορκωμοσία του νέου Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου Φιλοπτώχου

Διαδώστε:
Συνεδρίαση και ορκωμοσία του νέου Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου Φιλοπτώχου

Το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024, γιορτή της Αγ. Χαριτίνης και της Αγ. Μεθοδίας της Κιμώλου, ο Αρχιεπίσκοπος Καναδά κ. Σωτήριος προήδρευσε στη συνεδρίαση του νέου Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου Φιλοπτώχου Αδελφότητας.

Περίπου είκοσι τέσσερις γυναίκες από ολόκληρο τον Καναδά συγκεντρώθηκαν στην έδρα της Ι. Αρχιεπισκοπής στο Τορόντο όπου είχαν παραγωγικές συζητήσεις σχετικά με τις τρέχουσες πρωτοβουλίες και τα μελλοντικά σχέδια αυτής της πολύ σημαντικής φιλανθρωπικής οργάνωσης της Εκκλησίας στον Καναδά.

Τα νέα μέλη, με επικεφαλής την πρόεδρο κυρία Ζωή Βερούτη, η οποία ξεκινά τη δεύτερη θητεία της, συμμετείχαν στην ορκωμοσία απαγγέλλοντας τον όρκο. Παρόντες ήταν επίσης ο Θεοφ. Επίσκοπος Πατάρων κ. Αθηναγόρας και ο π. Κώστας Τσιάλτας.

Στην αίθουσα της Ι. Αρχιεπισκοπής παρατέθηκε αργότερα ένα υπέροχο γεύμα, όπου ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε τον πατρικό του λόγο.

Σημειώνεται, ότι η Αγία Φιλοθέη, η ενάρετη Μάρτυς των Αθηνών, η οποία τιμάται κάθε χρόνο με Θεία Λειτουργία στο παρεκκλήσι που είναι αφιερωμένο στη μνήμη της στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Αγίου Νικολάου Τορόντο, είναι η προστάτιδα Αγία της Φιλοπτώχου σε ολόκληρο τον Καναδά.

“Ελπίζουμε και προσευχόμαστε το νέο Αρχιεπισκοπικό Συμβούλιο Φιλοπτώχου να συνεχίσει να σημειώνει πρόοδο και να βοηθά όσους έχουν ανάγκη, όπως έχει διδάξει ο φιλεύσπλαγχνος Θεός μας Ιησούς Χριστός”, καταλήγει η ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής Καναδά.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων