09/10/2024 09/10/2024 Καμπανάκι για την πορεία των συζητήσεων με την Τουρκία, χτυπά με συνέντευξή του στο STAR Κεντρικής Ελλάδας ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, εφιστώντας την προσοχή του Υπουργείου Εξωτερικών και των διπλωματών μας, στην εμμονική τακτική της γειτονικής χώρας, που θέτει θέματα κυριαρχίας στο Αιγαίο. Με αφυπνιστικό λόγο και νομικά επιχειρήματα, ο κ. Παυλόπουλος...
09 Οκτωβρίου, 2024 - 12:35
Τελευταία ενημέρωση: 09/10/2024 - 12:22

Προκόπης Παυλόπουλος: Επαγρύπνηση για τα νησιά του Αιγαίου και την Κύπρο (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Προκόπης Παυλόπουλος: Επαγρύπνηση για τα νησιά του Αιγαίου και την Κύπρο (ΒΙΝΤΕΟ)

Καμπανάκι για την πορεία των συζητήσεων με την Τουρκία, χτυπά με συνέντευξή του στο STAR Κεντρικής Ελλάδας ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, εφιστώντας την προσοχή του Υπουργείου Εξωτερικών και των διπλωματών μας, στην εμμονική τακτική της γειτονικής χώρας, που θέτει θέματα κυριαρχίας στο Αιγαίο.

Με αφυπνιστικό λόγο και νομικά επιχειρήματα, ο κ. Παυλόπουλος συστήνει, να καταστήσουμε σαφές στην Τουρκία ότι η διαφορά μας είναι μια, δηλαδή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη και Υφαλοκρηπίδα, να επεκτείνουμε σε 12 ναυτικά μίλια τα χωρικά μας ύδατα, ασκώντας επιτέλους το κυριαρχικό μας δικαίωμα, όπως έχουμε υποχρέωση από το Διεθνές Δίκαιο και μάλιστα να το πράξουμε τώρα, νοτίως της Κρήτης, συμπληρώνει επίσης, ότι τα νησιά μας δικαιούνται αμυντικής θωράκισης, λόγω της απειλητικής τακτικής της Τουρκίας, ενώ για την Κύπρο, να απαιτήσουμε εφαρμογή του Ευρωπαϊκού και Διεθνούς Δικαίου και να αποκλείσουμε κάθε συζήτηση περί αναγνώρισης δυο κρατών.

Σύμφωνα επίσης με τον κ. Παυλόπουλο όλα τα νησιά και οι βραχονησίδες δικαιούνται Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης και δεν υπάρχει περίπτωση κανένας νόμος να αφαιρέσει αυτό το δικαίωμα.

Σχετικά με το Κυπριακό και τις συζητήσεις περί δίκαιης και βιώσιμης λύσης, χαρακτηρίζει υποκριτές τους ΔυτικοΕυρωπαίους που στηρίζουν την Ουκρανία στον πόλεμο με τη Ρωσία, αλλά αδιαφορούν για την 50χρονη κατοχή της Κύπρου από την Τουρκία, ενώ Ελλάδα και Κύπρος πρέπει να αποκλείσουν οποιαδήποτε τέτοια συζήτηση που βάζει στο τραπέζι η Τουρκία.

Όλη η συνέντευξη του κ. Παυλόπουλου εδώ:

Πηγή: STAR Κεντρικής Ελλάδας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων