09/10/2024 09/10/2024 Το απόγευμα της Δευτέρας 7 Οκτωβρίου 2024 πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός για την έναρξη των μαθημάτων της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως Νικοπόλεως και Πρεβέζης από τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Χρυσόστομο. Στον χαιρετισμό που απηύθυνε προς τους σπουδαστές της Σχολής ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε τόσο στον σκοπό της ψαλτικής τέχνης, που είναι να ευχαριστούμε και να δοξολογούμε...
09 Οκτωβρίου, 2024 - 20:52
Τελευταία ενημέρωση: 09/10/2024 - 20:00

Αγιασμός ενάρξεως Σχολής Βυζαντινής Μουσικής στη Μητρόπολη Πρεβέζης

Διαδώστε:
Αγιασμός ενάρξεως Σχολής Βυζαντινής Μουσικής στη Μητρόπολη Πρεβέζης

Το απόγευμα της Δευτέρας 7 Οκτωβρίου 2024 πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός για την έναρξη των μαθημάτων της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως Νικοπόλεως και Πρεβέζης από τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Χρυσόστομο.

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε προς τους σπουδαστές της Σχολής ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε τόσο στον σκοπό της ψαλτικής τέχνης, που είναι να ευχαριστούμε και να δοξολογούμε τον Θεό, όσο και στους σκοπούς της Σχολής, που είναι αφ̉ ενός μεν η εκμάθηση της Βυζαντινής Μουσικής, αφ̉ ετέρου δε η επάνδρωση των ιερών αναλογίων, που τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει κάμψη.

Τόνισε επίσης πως η γνώση του Τυπικού της Εκκλησίας μας και η ευκρινής ανάγνωση παίζουν πρωτεύοντα ρόλο στην ιεροψαλτική διακονία. Τέλος ευχαρίστησε τον Διευθυντή της Σχολής Αρχιμ. Χαρίτωνα Μιχαήλ, τον Διευθυντή της χορωδίας της Μητροπόλεώς μας «Chorus Nicopolitanus» και Καθηγητή της Σχολής κ. Μιχαήλ Ζάμπα, Πρωτοψάλτη του Ιερού Ναού Αγίας Ειρήνης οδού Αιόλου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, τον κ. Γεώργιο Αλεφραγκή, που διδάσκει στο πρακτικό τμήμα της Σχολής, καθώς και όλους τους σπουδαστές και τις σπουδάστριες.

Εν συνεχεία έλαβε τον λόγο ο Διευθυντής της Σχολής π. Χαρίτων, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε ότι η Βυζαντινή Μουσική είναι λατρευτική και ότι ο φυσικός χώρος της είναι ο Ιερός Ναός, επισημαίνων ότι χαρακτηρίζεται και ως μουσική των αγγέλων, εκφράζοντας όμως τον άνθρωπο ως ψυχοσωματική οντότητα.

Προ της λήξεως της εκδηλώσεως έλαβαν τα Διπλώματά τους οι κ. Ευστάθιος Τσιάπαλης και Φανούριος Κατηφόρης. Ακολούθησε μικρό κέρασμα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων