10/10/2024 10/10/2024 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, λίγο πριν την αναχώρηση του από το Κλούζ της Ρουμανίας, επισκέφτηκε χθες το Πανεπιστήμιο Ιατρικής και Φαρμακευτικής «Iuliu Hațieganu». Κατά την άφιξή του στο Πανεπιστήμιο, ο Σεβασμιώτατος κ. Παντελεήμων έγινε δεκτός από την Σύγκλητο του Πανεπιστημίου και την Πρύτανη Dr. Anca Dana Buzoianu, η οποία τον...
10 Οκτωβρίου, 2024 - 9:51
Τελευταία ενημέρωση: 10/10/2024 - 9:34

Θερμή υποδοχή του Μητροπολίτη Βεροίας από την Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Ιατρικής και Φαρμακευτικής «Iuliu Hațieganu» (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Θερμή υποδοχή του Μητροπολίτη Βεροίας από την Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Ιατρικής και Φαρμακευτικής «Iuliu Hațieganu» (ΦΩΤΟ)

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, λίγο πριν την αναχώρηση του από το Κλούζ της Ρουμανίας, επισκέφτηκε χθες το Πανεπιστήμιο Ιατρικής και Φαρμακευτικής «Iuliu Hațieganu».

Κατά την άφιξή του στο Πανεπιστήμιο, ο Σεβασμιώτατος κ. Παντελεήμων έγινε δεκτός από την Σύγκλητο του Πανεπιστημίου και την Πρύτανη Dr. Anca Dana Buzoianu, η οποία τον καλωσόρισε και τον ευχαρίστησε θερμά για την αποδοχή της προσκλήσεως και την επίσκεψη, ενώ τον παρακάλεσε να εύχεται τόσο για την ίδια, όσο και για τους συνεργάτες της.

Με την σειρά του ο Ποιμενάρχης κ. Παντελεήμων εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την ευγενή πρόσκληση και την υποδοχή, αναφέρθηκε εκτενώς στον βίο και τις θαυμαστές επεμβάσεις του Αγίου Λουκά του Ιατρού και τίμησε την Πρύτανη Dr. Anca Dana Buzoianu.


Ο Ποιμενάρχης βρισκόταν αυτές τις ημέρες στο Κλούζ, όπου κατόπιν ευγενούς προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κλούζ κ. Ανδρέου μετέφερε το χαριτόβρυτο Ιερό Λείψανο του Αγίου Λουκά του Ιατρού από τον ομώνυμο υπό κατασκευή Ιερό Ναό της Ιεράς Μονής Παναγίας Δοβρά Βεροίας.

Στην εκκλησιαστική αποστολή τον Σεβασμιώτατο κ. Παντελεήμονα συνόδευσαν ο Αρχιερατικός Επίτροπος περιχώρων Βεροίας Αρχιμ. Σωσίπατρος Πιτούλιας, ο Αρχιμ. Γρηγόριος Μάζα, ως επίσημος μεταφραστής, ο Αρχιμ. Παντελεήμων Παπαεμμανουήλ και ο Αρχιδιάκονος της Ιεράς μας Μητροπόλεως Κοσμάς Καραγιάννης.

Θερμή υποδοχή του Ποιμενάρχου μας από την Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Ιατρικής και Φαρμακευτικής «Iuliu Hațieganu».

Διαβάστ ακόμη:

Ο Μητροπολίτης Βεροίας ομιλητής στην Θεολογική Σχολή του Κλουζ

Μητροπολίτης Βεροίας: «Ο Ρουμανικός λαός ευλαβείται τον Άγιο Λουκά» (ΦΩΤΟ)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων