10/10/2024 10/10/2024 Θεία Λειτουργία τελέσθηκε χθες στην Ιερά Μονή Αγίου Συμεών Κατά Μόνας από τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Λύδδης κ. Δημήτριο. Μετά την θεία Λειτουργία τελέσθηκε το Εννεαήμερο Μνημόσυνο του μακαριστού Ιωνά Καρούση, στο οποίο συνιερούργησε μετά του Αγίου Λύδδης ο Γέρων Αρχιγραμματεύς Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντίνης κ. Αρίσταρχος. Παρέστησαν προσευχητικώς ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στα Ιεροσόλυμα κ....
10 Οκτωβρίου, 2024 - 8:46
Τελευταία ενημέρωση: 10/10/2024 - 8:26

Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων υποδέχθηκε τον Πρόξενο της Ισπανίας στα Ιεροσόλυμα

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων υποδέχθηκε τον Πρόξενο της Ισπανίας στα Ιεροσόλυμα

Θεία Λειτουργία τελέσθηκε χθες στην Ιερά Μονή Αγίου Συμεών Κατά Μόνας από τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Λύδδης κ. Δημήτριο. Μετά την θεία Λειτουργία τελέσθηκε το Εννεαήμερο Μνημόσυνο του μακαριστού Ιωνά Καρούση, στο οποίο συνιερούργησε μετά του Αγίου Λύδδης ο Γέρων Αρχιγραμματεύς Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντίνης κ. Αρίσταρχος. Παρέστησαν προσευχητικώς ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στα Ιεροσόλυμα κ. Δημήτριος Αγγελοσόπουλος και φίλοι και γνωστοί της Οικογενείας Καρούση.

Την ιδία ημέρα, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος υποδέχηκε Πρόξενο της Ισπανίας στα Ιεροσόλυμα κ. Javier Gutiérrez.

Στον εντιμότατο διπλωματικό εκπρόσωπο της Ισπανίας ο Μακαριώτατος εξέθεσε το απ᾽ αιώνων επιτελούμενο ποιμαντικό, πολιτιστικό, ειρηνευτικό και εκπαιδευτικό έργο του Πατριαρχείου στην εκκλησιαστική δικαιοδοσία αυτού στο Ισραήλ, Ιορδανία Παλαιστινιακή Αυτονομία και στο κράτος του Καττάρ, παρά την επικρατούσα δεινή πολεμική κατάσταση.

Ο Μακαριώτατος υπογράμμισε ιδιαιτέρως τις προσπαθείες του Πατριαρχείου και την συμβολή αυτού στη διατήρηση του χριστιανικού χαρακτήρα των Ιεροσολύμων, ιδία της Παλαιάς Πόλεως.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων