10/10/2024 10/10/2024 Την προσεχή Κυριακή 13 Οκτωβρίου, αρχίζει επίσημα η εφετινή κατηχητική περίοδος της Εκκλησίας μας, προκειμένου όσοι από τον ευσεβή λαό είναι πρόθυμοι, να ακούσουν το λόγο του Θεού και να προσπαθήσουν έπειτα να τον εφαρμόσουν στη ζωή τους. Την Κυριακή 13 Οκτωβρίου στις 6.30’ το απόγευμα στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως,...
10 Οκτωβρίου, 2024 - 20:20
Τελευταία ενημέρωση: 10/10/2024 - 19:55

Αγιασμός νέας κατηχητικής περιόδου και ομιλία Αλεξανδρουπόλεως Ανθίμου

Διαδώστε:
Αγιασμός νέας κατηχητικής περιόδου και ομιλία Αλεξανδρουπόλεως Ανθίμου

Την προσεχή Κυριακή 13 Οκτωβρίου, αρχίζει επίσημα η εφετινή κατηχητική περίοδος της Εκκλησίας μας, προκειμένου όσοι από τον ευσεβή λαό είναι πρόθυμοι, να ακούσουν το λόγο του Θεού και να προσπαθήσουν έπειτα να τον εφαρμόσουν στη ζωή τους.

Την Κυριακή 13 Οκτωβρίου στις 6.30’ το απόγευμα στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως, (δίπλα στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου), θα εγκαινιαστεί η εφετινή κατηχητική περίοδος των ομιλιών με τον καθιερωμένο αγιασμό και αμέσως μετά ο Σεβ. Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος θα ομιλήσει με θέμα:

«Η ελληνική οικογένεια στο εκτελεστικό απόσπασμα. Μήπως την αδικούμε;»

Για την φετινή περίοδο το κεντρικό θέμα των ομιλιών είναι:

ΔΟΜΗ – ΡΟΛΟΙ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

Τα επί μέρους θέματα θα παρουσιάζονται από τετραμελές πάνελ, στο οποίο συμμετέχουν ένας ειδικός επιστήμονας (ψυχολόγος- κοινωνιολόγος), ένας γονέας, ένας φοιτητής και ένας μαθητής Λυκείου. Θα ακολουθεί διάλογος.

Οι ημερομηνίες και τα επί μέρους θέματα έχουν ως εξής:

• 03/11/24: Το σημερινό ελληνικό οικογενειακό περιβάλλον, πόσο άνετο μπορεί να είναι;

• 01/12/24: Ιδιότητες και ρόλοι των μελών της οικογένειας στην σημερινή εποχή.

• 12/01/25: Η δύναμη της οικογένειας μέσα στην κοινωνία μας.

• 02/02/25: Μητέρα- μητρότητα και μορφές της.

• 23/02/25: Πατέρας – πατρότητα και μορφές της.

• 11/05/25: Η οικογένεια ως μυστηριακός θεσμός και ως κοινωνική συνθήκη

Η Ιερά Μητρόπολη καλεί την προσεχή Κυριακή το απόγευμα στις 6.30’ να παρακολουθήσει όποιος επιθυμεί  τον αγιασμό και την εναρκτήρια ομιλία από τον οικείο Μητροπολίτη κ. Άνθιμο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων