08/08/2019 08/08/2019 “Να ακολουθούμε το δρόμο της Αγίας Θεοδώρας” δήλωσε ο Μητροπολίτης Γερμανίας και Κεντρικής Ευρώπης, της Εκκλησίας της Ρουμανίας, κ. Σεραφείμ, απευθύνοντας κάλεσμα προς τους πιστούς να ακολουθούν μια λιτή και ενάρετη ζωή. “Η ζωή του ανθρώπου αγιάζεται από την ανάγκη, από τη δουλειά, από τη νηστεία, από την προσευχή. Κανείς δεν καθαγιάζεται τρώγοντας καλά, ζώντας...
08 Αυγούστου, 2019 - 8:15

“Έτσι ξεπερνούμε την αμαρτωλή μας φύση…”

Διαδώστε:
“Έτσι ξεπερνούμε την αμαρτωλή μας φύση…”

“Να ακολουθούμε το δρόμο της Αγίας Θεοδώρας” δήλωσε ο Μητροπολίτης Γερμανίας και Κεντρικής Ευρώπης, της Εκκλησίας της Ρουμανίας, κ. Σεραφείμ, απευθύνοντας κάλεσμα προς τους πιστούς να ακολουθούν μια λιτή και ενάρετη ζωή.
“Η ζωή του ανθρώπου αγιάζεται από την ανάγκη, από τη δουλειά, από τη νηστεία, από την προσευχή. Κανείς δεν καθαγιάζεται τρώγοντας καλά, ζώντας καλά και περπατώντας μόνος σε αυτόν τον κόσμο” τόνισε.

“Το μεγαλύτερο παράδειγμα είναι η ευλογημένη μητέρα μας Αγία Θεοδώρα που ζούσε σε έναν πραγματικά ακραίο ασκητισμό. Δεν έχει φάει όλη της τη ζωή εκτός από πολύ λίγα, έζησε σε προσευχή, σε ανάγκη, δεν είχε ρούχα να φορέσει”, υπογράμμισε και κατέληξε: «Έτσι ξεπερνάμε την αμαρτωλή μας φύση, τις παθιασμένες κλίσεις της ψυχής μας και του σώματός μας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων