12/10/2024 12/10/2024 Η 8η Πανελλήνια Σύναξη του σωματείου «Ενωμένη Ρωμηοσύνη» πραγματοποιείται στην Ουρανούπολη Χαλκιδικής το διάστημα 10-13 Οκτωβρίου 2024. Φωτορεπορτάζ: Ραφαήλ Γεωργιάδης / ope.gr   Την πρώτη ομιλία πραγματοποίησε χθες, 11 Οκτωβρίου, στο κατάμεστο από μικρούς και μεγάλους μέλη της «Ε. Ρω.», στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου «Αριστοτέλης» ο Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας...
12 Οκτωβρίου, 2024 - 10:16
Τελευταία ενημέρωση: 12/10/2024 - 10:34

Γέροντας Εφραίμ Βατοπαιδινός: O βίος του Οσίου Ιωσήφ του Ησυχαστού και η άσκηση της Νοεράς Προσευχής (ΦΩΤΟ-ΗΧΗΤΙΚΟ)

Διαδώστε:
Γέροντας Εφραίμ Βατοπαιδινός: O βίος του Οσίου Ιωσήφ του Ησυχαστού και η άσκηση της Νοεράς Προσευχής (ΦΩΤΟ-ΗΧΗΤΙΚΟ)

Η 8η Πανελλήνια Σύναξη του σωματείου «Ενωμένη Ρωμηοσύνη» πραγματοποιείται στην Ουρανούπολη Χαλκιδικής το διάστημα 10-13 Οκτωβρίου 2024.

  • Φωτορεπορτάζ: Ραφαήλ Γεωργιάδης / ope.gr

 

Την πρώτη ομιλία πραγματοποίησε χθες, 11 Οκτωβρίου, στο κατάμεστο από μικρούς και μεγάλους μέλη της «Ε. Ρω.», στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου «Αριστοτέλης» ο Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ, με θέμα : «Ο βίος του Οσίου Ιωσήφ του Ησυχαστού και η άσκηση της Νοεράς Προσευχής».

Ο Γέροντας παρουσίασε την Αγιοζωή του Οσίου Ιωσήφ και ανέλυσε θεολογικώτατα το περιοχόμενο της Νοεράς Προσευχής.

Ακούστε την ομιλία του Γέροντος Εφραίμ Βατοπαιδινού:

Νωρίτερα ο Καθηγούμενος κόμισε τα ιερά λείψανα του Αγίου Ιωσήφ του Ησυχαστού στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Ουρανούπολη.

Την τελετή έκλεισε ο Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος, συγχαίροντας την «Ε. Ρω.» τον πολυσέβαστο Γέροντα Εφραίμ και τον Λαό του Θεού που κατέκλυσε τις Εκδηλώσεις της 8ης Πανελλήνιας Σύναξης του Σωματείου.

Σήμερα, 12 Οκτωβρίου, και ώρα 17:00 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανάσιος θα αναπτύξει ομιλία με θέμα «Ορθόδοξη Αυτοσυνειδησία».

Τα μέλη και οι φίλοι της «Ε. Ρω.» από διάφορες πόλεις της Ελλάδας πού θα συμμετέχουν στη σύναξη θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να εμβαθύνουν στο έργο και τις δράσεις της «Ε. Ρω.», να ανταλλάξουν εμπειρίες, προβληματισμούς και ανησυχίες, να εκφράσουν απόψεις, προτάσεις, σκέψεις και ιδέες για την ευόδωση των στόχων του σωματείου.

Η σύναξη πραγματοποιείται με την ευλογία της Ιεράς Μητροπόλεως Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων