12/10/2024 12/10/2024 Πανηγυρικός Εσπερινός επί τη 27η επετείω της Μετακομιδής του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Μαξίμου του Γραικού τελέσθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 11ης Οκτωβρίου 2024, στον φερώνυμο του Αγίου Ναό, στην Άρτα, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιωαννίνων κ. Μαξίμου και συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Άρτης κ. Καλλινίκου. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων στο εμπνευσμένο κήρυγμά του αναφέρθηκε...
12 Οκτωβρίου, 2024 - 14:34
Τελευταία ενημέρωση: 12/10/2024 - 14:50

Εσπερινός Μετακομιδής Ιερού Λειψάνου Αγίου Μαξίμου του Γραικού στην Άρτα

Διαδώστε:
Εσπερινός Μετακομιδής Ιερού Λειψάνου Αγίου Μαξίμου του Γραικού στην Άρτα

Πανηγυρικός Εσπερινός επί τη 27η επετείω της Μετακομιδής του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Μαξίμου του Γραικού τελέσθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 11ης Οκτωβρίου 2024, στον φερώνυμο του Αγίου Ναό, στην Άρτα, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιωαννίνων κ. Μαξίμου και συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Άρτης κ. Καλλινίκου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων στο εμπνευσμένο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην φωτεινή προσωπικότητα του τιμωμένου Αγίου και ετόνισε την ανάγκη τέτοιων προσωπικοτήτων και στην εποχή μας, προκειμένου να αποτελούν φωτεινούς οδοδείκτες στις δυσκολίες.

Από την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2024, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Μαξίμου έχει τεθεί σε προσκύνηση η Τιμία Κάρα του Οσίου Δαυίδ του Γέροντος την οποία με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου εκόμισε στην Άρτα ο Πανοσιολογιώτατος Γέροντας Γαβριήλ Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής του Οσίου Δαυίδ Λίμνης Ευβοίας.

Στο πέρας του Εσπερινού, ελιτανεύθησαν τα Τίμια Λείψανα του Αγίου Μαξίμου του Γραικού, καθώς και του Οσίου Δαυίδ του Γέροντος στην πέριξ του Ιερού Ναού περιοχή του Τριγώνου Άρτης.

Η Τιμία Κάρα του Οσίου Δαυίδ του Γέροντος θα παραμείνει για προσκύνημα στον Ιερό Ναό του Αγίου Μαξίμου του Γραικού Άρτης έως και την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2024 το μεσημέρι, οπότε και θα αναχωρήσει.

Ο Ναός του Αγίου Μαξίμου θα παραμένει ανοικτός για προσκύνημα καθημερινά από ώρα 7 το πρωί έως 8 το βράδυ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Υποδοχή Τιμίας Κάρας Οσίου Δαυίδ Γέροντος στην Άρτα

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων