14/10/2024 14/10/2024 Το απόγευμα του Σαββάτου, 12 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε από τον Μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης κ. Αθανάσιο η τελετή Ενθρόνισης της νέας Ηγουμένης της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Φραγκοπηδήματος, μοναχής Αγνής. Στον ενθρονιστήριο λόγο η νέα Γερόντισσα αναφέρθηκε στις μακαριστές γερόντισσες Μαρκέλλα και Μαγδαληνή, τις μοναχές που τόσα χρόνια έζησε μαζί τους, τον ιερέα πατέρα της αείμνηστο...
14 Οκτωβρίου, 2024 - 12:08
Τελευταία ενημέρωση: 14/10/2024 - 12:09

Ενθρόνιση νέας Ηγουμένης στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Φραγκοπηδήματος

Διαδώστε:
Ενθρόνιση νέας Ηγουμένης στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Φραγκοπηδήματος

Το απόγευμα του Σαββάτου, 12 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε από τον Μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης κ. Αθανάσιο η τελετή Ενθρόνισης της νέας Ηγουμένης της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Φραγκοπηδήματος, μοναχής Αγνής.

Στον ενθρονιστήριο λόγο η νέα Γερόντισσα αναφέρθηκε στις μακαριστές γερόντισσες Μαρκέλλα και Μαγδαληνή, τις μοναχές που τόσα χρόνια έζησε μαζί τους, τον ιερέα πατέρα της αείμνηστο π. Κωνσταντίνο, την Οικογένειά της και τους Πνευματικούς της για την πνευματική καθοδήγηση, στήριξη, καλλιέργεια και αγάπη που της πρόσφεραν.

Επίσης ευχαρίστησε τις καθηγούμενες και αδελφές των Ιερών Μονών της Μητροπόλεως, και της Ιεράς Μονής Αγίας Ελεούσας Μητροπόλεως Πατρών που παρέστησαν στην τελετή και το πλήθος των πιστών που κατέκλυσαν από νωρίς την Μονή για να δώσουν και αυτοί το παρόν.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιότατος κ. Αθανάσιος, με πατρικά – πνευματικά λόγια, την παρότρυνε να συνεχίσει να είναι φωτεινό παράδειγμα για τις μοναχές και τους ευλαβείς προσκυνητές και της ευχήθηκε θεία φώτιση, δύναμη για να μπορέσει να ανταποκριθεί στο δύσκολο λειτούργημά της ως Ηγουμένη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων