14/10/2024 14/10/2024 Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος τέλεσε την Θ. Λειτουργία χθες Κυριακή, 13 Οκτωβρίου 2024, στον Ενοριακό Ι. Ναό Αγίου Βλασίου Ξυλοκάστρου και μίλησε στο εκκλησίασμα μεταφέροντας τις σεπτές ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονυσίου. Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας ο Εφημέριος του Ι. Ναού π. Αναστάσιος Κοΐνης μετά του Διακόνου π. Αγγέλου...
14 Οκτωβρίου, 2024 - 14:08
Τελευταία ενημέρωση: 14/10/2024 - 13:31

Ο Κεχρεών Αγάπιος στην ενορία Αγίου Βλασίου Ξυλοκάστρου

Διαδώστε:
Ο Κεχρεών Αγάπιος στην ενορία Αγίου Βλασίου Ξυλοκάστρου

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος τέλεσε την Θ. Λειτουργία χθες Κυριακή, 13 Οκτωβρίου 2024, στον Ενοριακό Ι. Ναό Αγίου Βλασίου Ξυλοκάστρου και μίλησε στο εκκλησίασμα μεταφέροντας τις σεπτές ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονυσίου.

Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας ο Εφημέριος του Ι. Ναού π. Αναστάσιος Κοΐνης μετά του Διακόνου π. Αγγέλου Σαλάτα τέλεσαν την Ακολουθία του Αγιασμού επί τη ενάρξει των μαθημάτων των Κατηχητικών Σχολείων της Ενορίας και ο Θεοφιλέστατος Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως μίλησε στους Κατηχητόπαιδες ευχόμενος καλή και πλούσια σε ευλογίες και πνευματική οικοδομή την νέα Κατηχητική χρονιά. Στην συνέχεια συναντήθηκε με τον Πρόεδρο και τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και συζήτησαν θέματα που αφορούν στην περαιτέρω πορεία της συγκεκριμένης Ενορίας, παρέστη δε και ο Αρχιερατικός Επίτροπος Ξυλοκάστρου – Τρικάλων Αιδεσ. π. Αναστάσιος Κουτσούρης.

Ο Καλαβρύτων Ιερώνυμος στον Άγιο Ιωάννη Στομίου

Με την άδεια και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου κ. Διονυσίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος λειτούργησε χθες Κυριακή, 13 Οκτωβρίου 2024, στον Ενοριακό Ι. Ναό Αγίου Ιωάννου Στομίου και τέλεσε το τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του αειμνήστου Δημητρίου Στάθη, Προέδρου Εφετών Λαρίσης, διατελέσαντος επί πολλά έτη μέλος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του εν λόγω Ι. Ναού, για τον οποίο ακούραστα εργάσθηκε και αναλώθηκε ως και για τον Κοιμητηριακό Ι. Ναό Αγίου Βασιλείου Στομίου.

Διετέλεσε επίσης μέλος του Μητροπολιτικού Συμβουλίου της Ι. Μητροπόλεως μας. Με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμο συλλειτούργησαν οι Αιδεσ. π. Αθανάσιος Λιακόπουλος, Εφημέριος Ι. Ναού Φανερωμένης Αιγίου εκ της ομόρου Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, π. Ιωάννης Γιαννακάς, Εφημέριος Ι. Ναού Αγίου Ιωάννου Δερβενίου και Αρχιερατικός Επίτροπος Ευρωστίνης και π. Βλάσιος Δρούγκας, Εφημέριος Ι. Ναού Αγίου Χαραλάμπους Καλλιθέας εκ της Ι. Μητροπόλεως μας. Ευγενώς ο άγιος Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη κ. Διονύσιο για την φιλοξενία ευχηθείς υπέρ αιωνίου αναπαύσεως της ψυχής του κεκοιμημένου δούλου του Θεού Δημητρίου του Στάθη. Ας είναι αιωνία η μνήμη του!

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων