15/10/2024 15/10/2024 Πανηγυρικά εορτάστηκε από τους συντοπίτες της Επιβατινούς η εορτή της Οσίας Παρασκευής της νέας. Το απόγευμα της Κυριακής, 13 Οκτωβρίου, κατά τον πανηγυρικό Εσπερινό, χοροστάτησε ο προσκληθείς υπό του οικείου Ποιμενάρχου, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας κ. Αγαθόνικος και συγχοροστάτησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Βρυούλων κ. Παντελεήμων και Νέας Κρήνης κ. Ιουστίνος. Μετά την ευλόγηση...
15 Οκτωβρίου, 2024 - 7:35

Η εορτή της Οσίας Παρασκευής της Επιβατινής στους Νέους Επιβάτες Θερμαϊκού

Διαδώστε:
Η εορτή της Οσίας Παρασκευής της Επιβατινής στους Νέους Επιβάτες Θερμαϊκού

Πανηγυρικά εορτάστηκε από τους συντοπίτες της Επιβατινούς η εορτή της Οσίας Παρασκευής της νέας. Το απόγευμα της Κυριακής, 13 Οκτωβρίου, κατά τον πανηγυρικό Εσπερινό, χοροστάτησε ο προσκληθείς υπό του οικείου Ποιμενάρχου, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας κ. Αγαθόνικος και συγχοροστάτησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Βρυούλων κ. Παντελεήμων και Νέας Κρήνης κ. Ιουστίνος.

Μετά την ευλόγηση των Άρτων, ο Σεβασμιώτατος κ. Ιουστίνος, καλωσόρισε, με θερμούς λόγους σεβασμού, αγάπης και τιμής, τους προσκεκλημένους Αρχιερείς και παρουσίασε στο πολυπληθές εκκλησίασμα, την σημαντική παρουσία τους στα εκκλησιαστικά δρώμενα, ως Αρχιερείς του Σεπτού Οικουμενικού Πατριαρχείου και του Δευτεροθρόνου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, αντιστοίχως.

Τη διακονία του λόγου ανέλαβε, κατόπιν παρακλήσεως του οικείου Ποιμενάρχου, ο χοροστατών κ. Αγαθόνικος, ο οποίος έλκων την καταγωγή εκ των Παλαιών Επιβατών, αγιογράφησε, δια του μεστού θεολογικού λόγου του, την Οσία, ενθυμούμενος περιγραφές των παλαιών Επιβατινών για την τιμή και τα θαύματα της.

Το πρωί, του πανηγυρικού Όρθρου προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βρυούλων κ. Παντελεήμων, ο οποίος και ιερούργησε κατά την αναίμακτο Ιερουργία.

Το θείο λόγο κήρυξε ο οικείος ποιμενάρχης, επικεντρώνοντας την ομιλία του στην μίμηση της ζωής της Οσίας Παρασκευής, αλλά και στην βαριά ευθύνη των Επιβατινών, να διατηρήσουν την τιμή της και να την κληροδοτήσουν στους επιγόνους.

Να σημειωθεί ότι πλήθος λαού προσήλθε και αφ’ εσπέρας και το πρωί, αποτίοντας την τιμή και το σέβας προς την συντοπίτισσά του Αγία.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων