15/10/2024 15/10/2024 Οι εορτές των Αγίων στις διάφορες ενορίες είναι η καλύτερη αφορμή, για να συναντηθούμε και να επικοινωνήσουμε με τους ιθαγενείς αδελφούς μας στη μακρινή Τανζανία. Επίσης, οι εορτές αυτές είναι ευκαιρίες προσφοράς και διακονίας, αφού πάντοτε η πανηγυρική Θεία Λειτουργία συνοδεύεται με γεύμα ή διανομή τροφίμων, τα οποία εδώ και χρόνια με αμείωτο ενδιαφέρον και...
15 Οκτωβρίου, 2024 - 16:22
Τελευταία ενημέρωση: 15/10/2024 - 15:12

Η εορτή της Αγίας Παρασκευής στο Ιντόντι

Διαδώστε:
Η εορτή της Αγίας Παρασκευής στο Ιντόντι

Οι εορτές των Αγίων στις διάφορες ενορίες είναι η καλύτερη αφορμή, για να συναντηθούμε και να επικοινωνήσουμε με τους ιθαγενείς αδελφούς μας στη μακρινή Τανζανία.

Επίσης, οι εορτές αυτές είναι ευκαιρίες προσφοράς και διακονίας, αφού πάντοτε η πανηγυρική Θεία Λειτουργία συνοδεύεται με γεύμα ή διανομή τροφίμων, τα οποία εδώ και χρόνια με αμείωτο ενδιαφέρον και ένθερμο ζήλο προσφέρουμε όλοι μας.

Με την ευλογία του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας κ. Αγαθονίκου βρεθήκαμε αυτή τη φορά στο χωριό Ιντόντι της Ιρίνγκα για την πανήγυρη της Οσίας Παρασκευής της Επιβατηνής. Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία συμμετείχαν οι κάτοικοι του χωριού και πιστοί από τα γύρω χωριά, όπου διακονεί ο ιερέας της ενορίας, καθώς πολλοί κληρικοί της Επισκοπής, προκειμένου να καλυφθούν οι λειτουργικές ανάγκες των πιστών, διακονούν σε περισσότερες από δύο ενορίες.

Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε η καθιερωμένη ιερά λιτανεία προς αγιασμό των πιστών και παρατέθηκε γεύμα προσφορά του ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Λιτοχώρου με πρωτοβουλία του προϊσταμένου του ιερού ναού Αρχιμανδρίτη Ιωάννη Ίτσιου, ο οποίος είναι ταμίας στο Δ.Σ. του Σωματείου μας και έχει μεταβεί προς διακονία στην Τανζανία.

Πηγή: Ιεραποστολική Στέγη

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων