16/10/2024 16/10/2024 Με την πρέπουσα τιμή και ιεροπρέπεια τελέστηκε την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2024 στον Ιερό Ναό Αγίου ενδόξου Ιερομάρτυρος Φωκά, Επισκόπου Σινώπης, προστάτου των ναυτικών και των κηπουρών στην ιστορική πόλη Tournai, στα σύνορα Βελγίου Γαλλίας. Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας, με τη συμμετοχή ιερέων...
16 Οκτωβρίου, 2024 - 11:08
Τελευταία ενημέρωση: 16/10/2024 - 11:10

Η εορτή του Αγίου Φωκά στην Ι.Μ. Βελγίου

Διαδώστε:
Η εορτή του Αγίου Φωκά στην Ι.Μ. Βελγίου

Με την πρέπουσα τιμή και ιεροπρέπεια τελέστηκε την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2024 στον Ιερό Ναό Αγίου ενδόξου Ιερομάρτυρος Φωκά, Επισκόπου Σινώπης, προστάτου των ναυτικών και των κηπουρών στην ιστορική πόλη Tournai, στα σύνορα Βελγίου Γαλλίας.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας, με τη συμμετοχή ιερέων και διακόνων της Μητροπόλεως και πλήθος κόσμου.

O Ιερός Ναός παραχωρήθηκε το 2014 στην Ιερά Μητρόπολη δια την Ενορίαν του Αγίου Φωκά, μια ενορία που ιδρύθηκε πριν από 19 χρόνια. Το αναλόγιο πλαισίωναν ιεροψάλτες, οι οποίοι απέδωσαν τους ύμνους της εορτής στα γαλλικά και τα ελληνικά, καθώς και η χορωδία του Ναού, οργανωμένη υπό την διεύθυνση της πρεσβυτέρας του Ιερατικώς Προϊσταμένου της ενορίας, κας Άννης-Καμέλιας Ποπέσκου, διακεκριμένης μουσικού. Ο Μητροπολίτης Βελγίου στον λόγο του αναφέρθηκε στη ζωή και το έργο του Αγίου Φωκά, ο οποίος υπήρξε τρόπον τινά προκάτοχός του ως Επίσκοπος Σινώπης.

Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε όλους για την τιμή που απέδωσαν στον Άγιο με την έλευσή τους και ιδιαιτέρως τους φιλοξενούμενους κληρικούς και τον ιερατικώς προϊστάμενο π. Κυπριανό Ποπέσκου, καθώς και την χορωδία.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε πλούσια δεξίωση σε χώρο δίπλα στο Ναό.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων