16/10/2024 16/10/2024 Την Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2024 πραγματοποιήθηκε στο Ορθόδοξο Κέντρο Ambiorix συνεδρίαση των μελών της CROCEU (Επιτροπή των Αντιπροσώπων των Ορθοδόξων Εκκλησιών στην Ευρωπαϊκή Ένωση). Της συνεδριάσεως προήδρευσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου κ. Αθηναγόρας και συμμετείχαν εκπρόσωποι του Οικουμενικού Πατριαρχείου, των Πατριαρχείων Ρουμανίας και Βουλγαρίας και της Εκκλησίας της Ελλάδος (Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τανάγρας κ. Απόστολος). Κατά...
16 Οκτωβρίου, 2024 - 14:59

Συνεδρίαση Αντιπροσώπων των Ορθοδόξων Εκκλησιών στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Διαδώστε:
Συνεδρίαση Αντιπροσώπων των Ορθοδόξων Εκκλησιών στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Την Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2024 πραγματοποιήθηκε στο Ορθόδοξο Κέντρο Ambiorix συνεδρίαση των μελών της CROCEU (Επιτροπή των Αντιπροσώπων των Ορθοδόξων Εκκλησιών στην Ευρωπαϊκή Ένωση).

Της συνεδριάσεως προήδρευσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου κ. Αθηναγόρας και συμμετείχαν εκπρόσωποι του Οικουμενικού Πατριαρχείου, των Πατριαρχείων Ρουμανίας και Βουλγαρίας και της Εκκλησίας της Ελλάδος (Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τανάγρας κ. Απόστολος).

Κατά τη διάρκεια της συνεδριάσεως εξετάστηκαν πολλά θέματα, κυρίως η συνεργασία με το Συμβούλιο Ευρωπαϊκών Εκκλησιών (ΚΕΚ), το Συμβούλιο Ρωμαιοκαθολικών Επισκόπων (COMECE) και τη Γερμανική Ευαγγελική Εκκλησία (EKD). Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στις προετοιμασίες για την επίσκεψη της CROCEU στην έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, τον προσεχή Νοέμβριο, και στη συνάντηση με την Αυτού Θειοτάτη Παναγιότητα τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο. Επιπλέον, τα μέλη της CROCEU ελπίζουν να εκπληρώσουν την εντολή που έλαβαν από τις Εκκλησίες τους και να εκπροσωπήσουν την Ορθόδοξη Εκκλησία κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αυτό θα έχει μεγάλη σημασία κατά τις υψηλού επιπέδου συναντήσεις που διοργανώνονται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εκδηλώσεις που βρίσκονται τώρα στο στάδιο της προετοιμασίας.

Μετά τη συνεδρίαση, έλαβε χώρα μία συνάντηση με τον νέο γενικό γραμματέα της KEK, τον Αιδεσιμότατο Frank-Dieter Fischbach, με τον οποίο τα μέλη της CROCEU μίλησαν για την βέλτιστη συνεργασία μεταξύ της KEK και της CROCEU. Ο Μητροπολίτης Βελγίου κ. Αθηναγόρας δήλωσε πως η KEK και η CROCEU έχουν κάθε συμφέρον να διασφαλίσουν ότι οι Χριστιανικές Εκκλησίες εκπροσωπούνται όσο το δυνατόν πιο έντονα. Αποστολή τους είναι να υπενθυμίζουν την παρουσία του Θεού στην ιστορία της ανθρωπότητας και να υπογραμμίζουν τον σωτήριο ρόλο της Εκκλησίας. Σύντομα θα ακολουθήσει συνάντηση και με τον Πρόεδρο της ΚΕΚ, Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Νικήτα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων