16/10/2024 16/10/2024 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος χοροστάτησε, στις 13 Οκτωβρίου, κατά τον Όρθρο και τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου πόλεως Ρεθύμνης, συμπαραστατούμενος υπό των Εφημερίων της Ενορίας, ως και του Πρωτοπρεσβυτέρου Γεωργίου Αναγνωστοπούλου, Καθηγητού Πανεπιστημίου. Κατά προτροπήν του Σεβασμιωτάτου, τον Θείο λόγο κήρυξε ο π. Γεώργιος...
16 Οκτωβρίου, 2024 - 19:16
Τελευταία ενημέρωση: 16/10/2024 - 19:06

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Ρεθύμνης

Διαδώστε:
Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Ρεθύμνης

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος χοροστάτησε, στις 13 Οκτωβρίου, κατά τον Όρθρο και τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου πόλεως Ρεθύμνης, συμπαραστατούμενος υπό των Εφημερίων της Ενορίας, ως και του Πρωτοπρεσβυτέρου Γεωργίου Αναγνωστοπούλου, Καθηγητού Πανεπιστημίου.

Κατά προτροπήν του Σεβασμιωτάτου, τον Θείο λόγο κήρυξε ο π. Γεώργιος Αναγνωστόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε με λόγο πατερικό στην ευαγγελική περικοπή της Παραβολής του Σπορέως.
Κατά την Θεία Λειτουργία, τελέσθηκαν το ετήσιο Ιερό Μνημόσυνο του μακαριστού Γεωργίου Τζαγκαράκη, ως και το δεκαετές Ιερό Μνημόσυνο του μακαριστού Χρήστου Αναγνωστοπούλου, υιού του Πρωτ. Γεωργίου Αναγνωστοπούλου, ο οποίος είχε σπουδάσει και ζήσει στον τόπο κατά τα νεανικά του χρόνια, έφυγε δε από τη ζωή πρόωρα, σε ηλικία 34 ετών.

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος κ. Πρόδρομος αναφέρθηκε στα πρόσωπα, των οποίων τα Ιερά Μνημόσυνα τελέσθηκαν, και ο Προϊστάμενος του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού, Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερος Χαράλαμπος Καμηλάκης, αναφέρθηκε ιδιαιτέρως στον μακαριστό Χρήστο Αναγνωστόπουλο και στην πολύτιμη διακονία του στην Ενορία και στο Ιερό Αναλόγιο.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε καλή κατηχητική χρονιά προς όλους, επευλογώντας τις ποιμαντικές δράσεις του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού καθώς και τα παριστάμενα στη Θεία Λειτουργία μικρά παιδιά.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων