18/10/2024 18/10/2024 Παρακολουθήστε το σύντομο βίντεο που ετοίμασε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, για την Κυριακή ΣΤ΄ Λουκά. Διαβάστε τα όσα ανέφερε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος: “”ἐν οἰκίᾳ οὐκ ἔμενεν” Σε σπίτι δεν έμενε. Ο Ευαγγελιστής περιγράφει την κατάσταση του νέου στην περιοχή των Γαδαρηνών που έχει καταληφθεί απ’τα δαιμόνια με την χαρακτηριστική φράση: “δεν...
18 Οκτωβρίου, 2024 - 13:54
Τελευταία ενημέρωση: 18/10/2024 - 13:31

Ο Δημητριάδος Ιγνάτιος σε 60’’ – Είναι Κυριακή ΣΤ΄ Λουκά (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Ο Δημητριάδος Ιγνάτιος σε 60’’ – Είναι Κυριακή ΣΤ΄ Λουκά (ΒΙΝΤΕΟ)

Παρακολουθήστε το σύντομο βίντεο που ετοίμασε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, για την Κυριακή ΣΤ΄ Λουκά.

Διαβάστε τα όσα ανέφερε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος:

“”ἐν οἰκίᾳ οὐκ ἔμενεν” Σε σπίτι δεν έμενε. Ο Ευαγγελιστής περιγράφει την κατάσταση του νέου στην περιοχή των Γαδαρηνών που έχει καταληφθεί απ’τα δαιμόνια με την χαρακτηριστική φράση: “δεν τον χωρούσε το σπίτι”. Και σήμερα πολλούς νέους δεν τους χωράει το σπίτι τους, κι αυτό γιατί χάθηκε η ενότητα στην οικογένεια, γιατί πλέον δεν υπάρχει η αγάπη των γονιών, να κάνει φωλιά το σπίτι, παράδεισο την οικογένεια, έφυγε ο Χριστός απ’τη ζωή μας. Κι όταν ο Χριστός δεν ενώνει τους ανθρώπους, κι όταν η Εκκλησία δεν είναι το σπίτι των ανθρώπων, τότε και η κατοικία και το σπίτι και η οικογένεια, δεν είναι παράδεισος για τους νέους. Δυστυχώς πολλές φορές είναι μιά κόλαση. Και ο νέος, στη βία αναζητά αυτό που χάνει, εκεί που θά’πρεπε να έχει γαλήνη και ειρήνη. Οι νέοι θέλουν την οικογένεια Παράδεισο. Σήμερα δεν τους χωράει το σπίτι. Άραγε πόσο φταίμε γι’αυτό;”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων