18/10/2024 18/10/2024 Η τακτική Ιερατική Σύναξη των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως  Μαρωνείας και Κομοτηνής πραγματοποιήθηκε, σήμερα Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, στον Ιερό Ενοριακό Ναό Της Του Θεού Σοφίας Κομοτηνής. Στο πρώτο σκέλος της Συνάξεως και με την ευκαιρία της Ημέρας Μνήμης του Μακεδονικού Αγώνος, ο Σεβασμιώτατος κ. Παντελεήμων με σχετική του εισήγηση αναφέρθηκε στον πρωταγωνιστικό ρόλο της Εκκλησίας...
18 Οκτωβρίου, 2024 - 15:20
Τελευταία ενημέρωση: 18/10/2024 - 14:51

Ιερατική Σύναξη Κληρικών στην Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείας

Διαδώστε:
Ιερατική Σύναξη Κληρικών στην Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείας

Η τακτική Ιερατική Σύναξη των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως  Μαρωνείας και Κομοτηνής πραγματοποιήθηκε, σήμερα Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, στον Ιερό Ενοριακό Ναό Της Του Θεού Σοφίας Κομοτηνής.

Στο πρώτο σκέλος της Συνάξεως και με την ευκαιρία της Ημέρας Μνήμης του Μακεδονικού Αγώνος, ο Σεβασμιώτατος κ. Παντελεήμων με σχετική του εισήγηση αναφέρθηκε στον πρωταγωνιστικό ρόλο της Εκκλησίας στην εναρξη και κατά την διάρκεια του Αγώνα και στο μαρτυρικό τέλος πολλών Κληρικών όλων των βαθμίδων από τους Βουλγάρους και τους Νεοτούρκους.

Στο δεύτερο σκέλος σηζητήθηκαν διάφορα ζητήματα που αφορούν την διοίκηση και την διαχείριση των Νομικών Προσώπων και άλλα καθημερινού ενδιαφέροντος.

Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος, εν όψει της ενάρξεως του νέου εκκλησιαστικού έτους, επέδωσε τα Ενταλτήρια Γράμματα στους εντεταλμένους Ιεροκήρυκες και Πνευματικούς, και τους προέτρεψε να διακονήσουν με ζήλο και φόβο Θεού, προκειμένου να εξυπηρετούνται επαρκώς οι πνευματικές ανάγκες του Πληρώματος της Ιεράς Μητροπόλεως.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων