19/10/2024 19/10/2024 Σύμφωνα με την αγιορείτικη τάξη τιμήθηκε η μνήμη του Οσίου Ευδοκίμου του Βατοπαιδίνου στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου. Κατόπιν προσκλήσεως του Καθηγουμένου της Μονής, Γέροντος Εφραίμ Βατοπαιδινού, της ιεράς πανηγύρεως προεξήρχε ο Μητροπολίτης Μύρων κ. Χρυσόστομος. Κατά την διάρκεια της Αγρυπνίας, μετά την Λιτή του Εσπερινού, παρατέθηκε το καθιερωμένο αγιορείτικο κέρασμα στο Συνοδικό της Μονής,...
19 Οκτωβρίου, 2024 - 17:00
Τελευταία ενημέρωση: 19/10/2024 - 17:02

Η πανήγυρις του Αγίου Ευδοκίμου του Βατοπαιδινού στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Η πανήγυρις του Αγίου Ευδοκίμου του Βατοπαιδινού στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Σύμφωνα με την αγιορείτικη τάξη τιμήθηκε η μνήμη του Οσίου Ευδοκίμου του Βατοπαιδίνου στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου.

Κατόπιν προσκλήσεως του Καθηγουμένου της Μονής, Γέροντος Εφραίμ Βατοπαιδινού, της ιεράς πανηγύρεως προεξήρχε ο Μητροπολίτης Μύρων κ. Χρυσόστομος.

Κατά την διάρκεια της Αγρυπνίας, μετά την Λιτή του Εσπερινού, παρατέθηκε το καθιερωμένο αγιορείτικο κέρασμα στο Συνοδικό της Μονής, όπου ο Μητροπολίτης Μύρων κ. Χρυσόστομος και ο Γέρων Εφραίμ απηύθυναν στους Πατέρες της Αδελφότητας, τους λοιπούς Αγιορείτες Πατέρες και τους προσκυνητές κληρικούς και λαϊκούς, εόρτιους λόγους. Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Μύρων κ. Χρυσοστόμου.

Συλλειτούργησαν ο Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, ο Καθηγούμενος Γέρων Εφραίμ, ο Δικαίος της Σκήτης Αγίου Ανδρέα Γέρων Νεκτάριος καθώς και άλλοι αγιορείτες πατέρες.

Κατά την ιερά πανήγυρη έψαλλαν στον δεξιό χορό οι Πατέρες της Καλύβης της Κοιμήσεως της Θεοτόκου της Σκήτης της Αγίας Άννης και στον αριστερό χορό Βατοπαιδινοί Πατέρες με τον Μουσικολογιώτατο Πρωτοψάλτη Δρ. Γεώργιο Κωνσταντίνου.

Διαβάστε επίσης: Οι Μητροπολίτες Μύρων Χρυσόστομος και Κερκύρας Νεκτάριος στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου για την πανήγυρη του Αγίου Ευδοκίμου (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων