21/10/2024 21/10/2024 Ο ίδιος ο Χριστός έκανε πολλές φορές αναφορά στην Παλαιά Διαθήκη, ενώ και τα κείμενα των Αποστόλων είναι γεμάτα από παλαιοδιαθηκικά χωρία. Η Μεταμόρφωση του Χριστού είναι μία εορτή που ενώνει την Παλαιά και την Καινή Διαθήκη, τονίζει ο Αρχιμανδρίτης π. Ιάκωβος Κανάκης στην εκπομπή Βίβλος Ζωής και προσθέτει πως οι υμνογράφοι, οι οποίοι ήταν...
21 Οκτωβρίου, 2024 - 12:49
Τελευταία ενημέρωση: 21/10/2024 - 12:42

Βίβλος Ζωής – Η Παλαιά Διαθήκη στη λατρεία της Εκκλησίας

Διαδώστε:
Βίβλος Ζωής – Η Παλαιά Διαθήκη στη λατρεία της Εκκλησίας

Ο ίδιος ο Χριστός έκανε πολλές φορές αναφορά στην Παλαιά Διαθήκη, ενώ και τα κείμενα των Αποστόλων είναι γεμάτα από παλαιοδιαθηκικά χωρία. Η Μεταμόρφωση του Χριστού είναι μία εορτή που ενώνει την Παλαιά και την Καινή Διαθήκη, τονίζει ο Αρχιμανδρίτης π. Ιάκωβος Κανάκης στην εκπομπή Βίβλος Ζωής και προσθέτει πως οι υμνογράφοι, οι οποίοι ήταν πατέρες της εκκλησίας, ήξεραν να τιμούν και με ευλάβεια να προσεγγίζουν τα κείμενα της Παλαιάς Διαθήκης.

Η υμνολογία της εκκλησίας είναι ποτισμένη με την Παλαιά Διαθήκη και αυτό το βλέπουμε συχνά, όπως για παράδειγμα στο Δοξαστικό του Εσπερινού της 8ης Αυγούστου (όταν τιμάμε τη μνήμη Αγίου Αιμιλιανού).

Πατήστε στην εικόνα για να μεταβείτε στο περιεχόμενο: 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων