24/10/2024 24/10/2024 Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Μπουζαίου και Βραντσέας κ. Κυπριανός, καθαγίασε την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου τις τρεις νέες καμπάνες του Καθεδρικού Ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στις εγκαταστάσεις του Επισκοπικού Κέντρου στο Μπουζάου. Οι καμπάνες κατασκευάστηκαν, στο περίφημο χυτήριο «Grassmayr» στην αυστριακή πόλη Ίνσμπρουκ, με πρωτοβουλία του τοπικού ιεράρχη, για να αντικατασταθούν οι παλιές, κατεστραμμένες καμπάνες στο...
24 Οκτωβρίου, 2024 - 19:16
Τελευταία ενημέρωση: 24/10/2024 - 18:32

Καθαγιασμός καμπάνων από τον Αρχιεπίσκοπο Μπουζαίου και Βραντσέας

Διαδώστε:
Καθαγιασμός καμπάνων από τον Αρχιεπίσκοπο Μπουζαίου και Βραντσέας

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Μπουζαίου και Βραντσέας κ. Κυπριανός, καθαγίασε την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου τις τρεις νέες καμπάνες του Καθεδρικού Ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στις εγκαταστάσεις του Επισκοπικού Κέντρου στο Μπουζάου.

Οι καμπάνες κατασκευάστηκαν, στο περίφημο χυτήριο «Grassmayr» στην αυστριακή πόλη Ίνσμπρουκ, με πρωτοβουλία του τοπικού ιεράρχη, για να αντικατασταθούν οι παλιές, κατεστραμμένες καμπάνες στο καμπαναριό του καθεδρικού ναού.

Στην ομιλία του προς τους παρευρισκόμενους, ο Σεβασμιώτατος μίλησε για τον πολύ σημαντικό ρόλο που παίζουν οι καμπάνες στην εκκλησιαστική λατρεία.

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Κυπριανός ανέφερε ότι στον Χριστιανισμό οι καμπάνες απέκτησαν ιδιαίτερη σημασία, διότι κάθε Κυριακή και ημέρα εορτής, πριν από τη λειτουργία, με το χτύπημα της καμπάνας οι πιστοί ενημερώνονται και προειδοποιούνται ότι πρέπει να προετοιμαστούν και να σπεύσουν στη συνάντηση με τον Χριστό, στη Θεία Λειτουργία.

Ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι με τον ήχο της καμπάνας μας καλεί ο ίδιος ο Χριστός να συμμετάσχουμε μαζί Του στην ευχαριστιακή Σύναξη.

Πηγή: ziarullumina.ro

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων