25/10/2024 25/10/2024 Την ιστορία του Ιερού Ναού Ευαγγελισμού Θεοτόκου Λαυρίου κατέγραψε η κάμερα της Pemptousia TV στο πλαίσιο τηλεοπτικού γυρίσματος. Ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Ανδρέα Λαυρίου και Αρχιερατικός Επίτροπος Λαυρεωτικής, Αρχιμανδρίτης Κωνσταντίνος Συρίγος, μίλησε στον Δημοσιογράφο Δημήτρη Στρουμπάκο για τον ιερό ναό που θεμελιώθηκε το 1904 από τους μεταλλωρύχους.  Όπως ανέφερε ο π. Κωνσταντίνος, οι...
25 Οκτωβρίου, 2024 - 9:34
Τελευταία ενημέρωση: 25/10/2024 - 9:48

Ευαγγελισμός της Θεοτόκου Λαυρίου, η εκκλησία που έχτισαν οι μεταλλωρύχοι

Διαδώστε:
Ευαγγελισμός της Θεοτόκου Λαυρίου, η εκκλησία που έχτισαν οι μεταλλωρύχοι

Την ιστορία του Ιερού Ναού Ευαγγελισμού Θεοτόκου Λαυρίου κατέγραψε η κάμερα της Pemptousia TV στο πλαίσιο τηλεοπτικού γυρίσματος. Ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Ανδρέα Λαυρίου και Αρχιερατικός Επίτροπος Λαυρεωτικής, Αρχιμανδρίτης Κωνσταντίνος Συρίγος, μίλησε στον Δημοσιογράφο Δημήτρη Στρουμπάκο για τον ιερό ναό που θεμελιώθηκε το 1904 από τους μεταλλωρύχους. 

Όπως ανέφερε ο π. Κωνσταντίνος, οι μεταλλωρύχοι κάτοικοι Λαυρίου διέμεναν στους συνοικισμούς Θηραϊκά και Κυπριανός και είχαν μεγάλη ευλάβεια προς την Παναγία. Το 1907 ο ναός εγκαινιάστηκε από τον τότε Μητροπολίτη Αθηνών Θεόκλητο Μηνόπουλο με την παρουσία και του Βασιλιά Γεωργίου του Α’.

Το αφιέρωμα μπορείτε να το δείτε προσεχώς στην ψηφιακή πλατφόρμα Pemptousia TV.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων