25/10/2024 26/10/2024 Στη μεγάλη επισκεψιμότητα του προσκυνηματικού ναού του Αγίου Δημητρίου αναφέρθηκε ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος, με την ευκαιρία των εορτασμών για τον Πολιούχο αλλά και την επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης. «Ο Άγιος Δημήτριος είναι ο Προστάτης της Θεσσαλονίκης, ο Πολιούχος της, δηλαδή ο άγιος εκείνος ο οποίος έχει συνδέσει τη ζωή του με...
25 Οκτωβρίου, 2024 - 21:12
Τελευταία ενημέρωση: 26/10/2024 - 0:27

Ο Θεσσαλονίκης Φιλόθεος για την εορτή του Πολιούχου Αγίου Δημητρίου

Διαδώστε:
Ο Θεσσαλονίκης Φιλόθεος για την εορτή του Πολιούχου Αγίου Δημητρίου

Στη μεγάλη επισκεψιμότητα του προσκυνηματικού ναού του Αγίου Δημητρίου αναφέρθηκε ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος, με την ευκαιρία των εορτασμών για τον Πολιούχο αλλά και την επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης.

«Ο Άγιος Δημήτριος είναι ο Προστάτης της Θεσσαλονίκης, ο Πολιούχος της, δηλαδή ο άγιος εκείνος ο οποίος έχει συνδέσει τη ζωή του με τη ζωή των κατοίκων αυτής της πόλεως. Τα μεγάλα γεγονότα που αφορούν στη Θεσσαλονίκη έχουν σχέση με τον Άγιο Δημήτριο. Κάθε ημέρα του χρόνου ο ναός του Αγίου Δημητρίου είναι γεμάτος», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» το πρωί της Πέμπτης 25 Οκτωβρίου 2024.

Μάλιστα επισήμανε πως «οι εκδηλώσεις άρχισαν στις 13 Οκτωβρίου και θα τελειώσουν στις 3 Νοεμβρίου. Υπάρχουν τρεις πολιτιστικές εκδηλώσεις, κάθε μέρα Αγρυπνία, ομιλίες, Ιερές Ακολουθίες συνεχώς. Η Εκκλησία πάντοτε γεννούσε και γεννά πολιτισμό».

Αναφερόμενος στον αγώνα δρόμου «Άγιος Δημήτριος» επισήμανε πως «ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να πραγματοποιηθεί για δύο λόγους. Ο πρώτος για να αποτελέσει αφορμή ώστε νέοι άνθρωποι να βρουν έναν ακόμη τρόπο να τιμήσουν τον Άγιο Δημήτριο, πέραν από τις Ακολουθίες και τη Λειτουργία».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων