28/10/2024 28/10/2024 Το πρωί της Κυριακής 27 Οκτωβρίου, ημέρα κατά την οποία εόρτασε ο πολιούχος του Βουκουρεστίου Άγιος Δημήτριος ο νέος, τελέσθηκε στον αύλειο χώρο του Πατριαρχικού Ιερού Ναού των Αγίων Θεοστέπτων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ και συλλειτουργούντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου και Νέας Ιουστιανιανής κ.κ....
28 Οκτωβρίου, 2024 - 8:34
Τελευταία ενημέρωση: 28/10/2024 - 8:35

Συλλείτουργο Προκαθημένων για τον πολιούχο του Βουκουρεστίου (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Συλλείτουργο Προκαθημένων για τον πολιούχο του Βουκουρεστίου (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Το πρωί της Κυριακής 27 Οκτωβρίου, ημέρα κατά την οποία εόρτασε ο πολιούχος του Βουκουρεστίου Άγιος Δημήτριος ο νέος, τελέσθηκε στον αύλειο χώρο του Πατριαρχικού Ιερού Ναού των Αγίων Θεοστέπτων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ και συλλειτουργούντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου και Νέας Ιουστιανιανής κ.κ. Γεωργίου.

Το συλλείτουργο τελέστηκε με τη συμμετοχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας κ. Παντελεήμονος, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ρούσε κ. Ναούμ από το Πατριαρχείο Βουλγαρίας και 57 στο σύνολο ιεραρχών του Πατριαρχείου Ρουμανίας.

Στο τέλος της θείας Λειτουργίας αναγνώστηκε ο Συνοδικός τόμος αγιοκατατάξεως του Αγίου Μακαρίου του Πρωτοψάλτου.

Στη συνέχεια ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρουμανίας κ. κ. Δανιήλ ευχαρίστησε θερμότατα τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Γεώργιο μετά της τιμία συνοδείας του, καθώς και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βεροίας κ. Παντελεήμονα κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην συμπλήρωση φέτος 30 χρόνων διοργανώσεως των Παυλείων.

Τέλος, ο Μακαριώτατος προσέφερε στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Γεώργιο, στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ρούσε κ. Ναούμ, στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βεροίας κ. Παντελεήμονα και στον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Κιτίου κ. Νεκτάριο από μία φορητή εικόνα του Πολιούχου Βουκουρεστίου Αγίου Δημητρίου του Νέου.

ΓΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων