28/10/2024 28/10/2024 Κορυφώθηκαν οι κατηχητικές συνάξεις στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων με την επωνυμία «ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2024» στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, Δήμου Αγίου Δημητρίου, εχθές Κυριακή, 27 Οκτωβρίου το απόγευμα, όπου πραγματοποιήθηκε η τελευταία ομιλία με ομιλητή τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Ευάγγελο Παπανικολάου, Θεολόγο – Ιατρό και θέμα: “Η σάρκωση του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού εκ της Θεοτόκου,...
Ενορίες : Αγίου Δημητρίου ομωνύμου Δήμου
28 Οκτωβρίου, 2024 - 12:20
Τελευταία ενημέρωση: 28/10/2024 - 12:24

Με την ομιλία του π. Ευάγγελου Παπανικολάου κορυφώθηκαν οι ομιλίες στα “ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2024”

Διαδώστε:
Με την ομιλία του π. Ευάγγελου Παπανικολάου κορυφώθηκαν οι ομιλίες στα “ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2024”

Κορυφώθηκαν οι κατηχητικές συνάξεις στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων με την επωνυμία «ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2024» στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, Δήμου Αγίου Δημητρίου, εχθές Κυριακή, 27 Οκτωβρίου το απόγευμα, όπου πραγματοποιήθηκε η τελευταία ομιλία με ομιλητή τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Ευάγγελο Παπανικολάου, Θεολόγο – Ιατρό και θέμα: “Η σάρκωση του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού εκ της Θεοτόκου, έδωσε τη δύναμη του μαρτυρίου σε όλους τους ανθρώπους”, με τη συμμετοχή πλήθους πιστών που κατέκλυσαν όλο τον ισόγειο Ιερό Ναό.

Ο ομιλητής με παλμό, “απερίγραπτη” ζωντάνια και αφυπνιστικό – κατηχητικό λόγο, αναφέρθηκε στην ενσάρκωση του Κυρίου, από το πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου και συγκεκριμένα μέσα από διάφορες ευαγγελικές περικοπές, πατερικά κείμενα και όχι μόνο, ανέλυσε τα χαρίσματα και τις αρετές της Παναγίας τα οποία και την κατέστησαν την μητέρα του Χριστού και Θεού μας. Το πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου, όπως ποικιλοτρόπως ανέλυσε, αποτελεί το ζωντανό παράδειγμα δύναμης του μαρτυρίου σε όλους τους ανθρώπους ανά τους αιώνες.

Πριν την έναρξη της ομιλίας έγινε μια παρουσίαση με φωτεινές διαφάνειες οι οποίες απεικόνιζαν τα πρώτα έργα και το θεμέλιο λίθο από τις δύο αίθουσες του Σχολείου που θα ανοικοδομηθεί στη Μητρόπολη Κανάγκα στο Κονγκό, για τη μόρφωση των παιδιών και όπου ήταν αφιερωμένο το φετινό Σαρανταλείτουργο στα «Δημήτρια 2024». Το σχετικό φωτογραφικό υλικό το έστειλε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κανάγκας κ. Χαρίτων, ο οποίος έχει αναλάβει το έργο αυτό σε συνεργασία με τον Ιερό Ναό μας.

Η 29η μέρα των εορταστικών εκδηλώσεων ολοκληρώθηκε με κατανυκτική αγρυπνία στην οποία λειτουργός και ομιλητής ήταν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ιάκωβος Κανάκης, Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως Σωτήρος Μοσχάτου.

Έψαλε η “Ελληνική Βυζαντινή χορωδία”, υπό τη διεύθυνση του Δρ. Κωνσταντίνου Γεωργίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων