26/08/2019 26/08/2019 Συνεχίζεται το πρόγραμμα του εκκλησιασμού των αθίγγανων στην Σταυρούπολη. Αναλυτικότερα η επαρχία Σταυρούπολης και Νεβινομίσκ της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και η Περιφερειακή οργάνωση “Πολιτισμικό κέντρο των αθίγγανων” εδώ και μερικούς μήνες επεξεργάζονται το πρόγραμμα εκκλησιασμού των αθίγγανων στην περιοχή, όπου από τα σοβιετικά χρόνια διαμένουν 15 % από όλους τους αθίγγανους της Ρωσίας. Ο εφημέριος του...
26 Αυγούστου, 2019 - 20:11

Οι Αθίγγανοι γνωρίζουν την Ορθοδοξία στη Σταυρούπολη της Ρωσίας

Διαδώστε:
Οι Αθίγγανοι γνωρίζουν την Ορθοδοξία στη Σταυρούπολη της Ρωσίας

Συνεχίζεται το πρόγραμμα του εκκλησιασμού των αθίγγανων στην Σταυρούπολη. Αναλυτικότερα η επαρχία Σταυρούπολης και Νεβινομίσκ της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και η Περιφερειακή οργάνωση “Πολιτισμικό κέντρο των αθίγγανων” εδώ και μερικούς μήνες επεξεργάζονται το πρόγραμμα εκκλησιασμού των αθίγγανων στην περιοχή, όπου από τα σοβιετικά χρόνια διαμένουν 15 % από όλους τους αθίγγανους της Ρωσίας.

Ο εφημέριος του ναού του Αγίου Δημητρίου Ντονκόι, καθηγητής της Θεολογικής Σχολής, π. Αντώνιος Σκρίνικοφ οργανώνει ανοικτές διαλέξεις για τους αθίγγανους της περιοχής, όπου συζητούνται θέματα πίστης, της ζωής ενός ορθόδοξου χριστιανού τον 21αι. και οι συμμετέχοντες έχουν απαντήσεις σε όλες τις τυχόν ερωτήσεις που προκύπτουν.

Ιεραποστολικό έργο τελεί επίσης ο αθίγγανος ρασσάι (σ.σ. στην γλώσσα των αθίγγανων “ιερέας”) Νικολάι Κουζμένκο, ο οποίος γυρίζει βίντεο με κηρύγματα στη γλώσσα των αθίγγανων και εξηγεί τις ορθόδοξες προσευχές και παρακλήσεις και έπειτα αναρτώντας τα βίντεο στα κοινωνικά δίκτυα.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων