28/08/2019 28/08/2019 Χοροστατούντος του Επισκόπου Θεσπιών Συμεών τελέστηκε ο εσπερινός στον εορτάζοντα ναό του Αγίου Ιωάννου της οδού Βουλιαγμένης. Η ουρά των πιστών σχηματιζόταν από την είσοδο του Μετρό για να προσκυνήσουν την τίμια εικόνα του Αγίου Ιωάννου. Αρκετοί ιερείς συμμετείχαν στον εσπερινό ενώ στο κήρυγμα του ο Πρωτοσύγκελλος μίλησε για το μαρτύριο του Προφήτου Προδρόμου. «Είναι...
28 Αυγούστου, 2019 - 20:45
Τελευταία ενημέρωση: 28/08/2019 - 22:01

Θεσπιών Συμεών: “Όποιος αρέσει στον Θεό είναι πραγματικά νικητής”

Διαδώστε:
Θεσπιών Συμεών: “Όποιος αρέσει στον Θεό είναι πραγματικά νικητής”

Χοροστατούντος του Επισκόπου Θεσπιών Συμεών τελέστηκε ο εσπερινός στον εορτάζοντα ναό του Αγίου Ιωάννου της οδού Βουλιαγμένης.

Η ουρά των πιστών σχηματιζόταν από την είσοδο του Μετρό για να προσκυνήσουν την τίμια εικόνα του Αγίου Ιωάννου.

Αρκετοί ιερείς συμμετείχαν στον εσπερινό ενώ στο κήρυγμα του ο Πρωτοσύγκελλος μίλησε για το μαρτύριο του Προφήτου Προδρόμου.

«Είναι σπουδαίο να σε μακαρίζει ο κύριος όπως ο Χριστός μιλούσε για τον άγιο Ιωάννη» είπε συγκεκριμένα και τόνισε «Τον μακαρισμό του κυρίου πρέπει να ποθούμε και να τον αναζητάμε».

«Οποίος αρέσει στο θεό είναι πραγματικά νικητής» σημείωσε μεταφέροντας την ευχή του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου.  

Πριν το τέλος ο προϊστάμενος και Γραμματέας των Συνοδικών δικαστηρίων Αρχιμανδρίτης Σεβαστιανός Σωμαράκης ευχαρίστησε τον Επίσκοπο Θεσπιών και ευχήθηκε ο Άγιος να είναι προστάτης όλων που με υπομονή προσήλθαν στον ναό.

Αύριο θα τελεστεί Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Επισκόπου Συμεών.

Φωτορεπορτάζ: Γιώργος Φερδής – Θεολόγος – Δημοσιογράφος

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων