13/09/2019 13/09/2019 Η Ελληνική Κοινότητα Clayton στην Αυστραλία, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα υπαχθεί στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας και, κατ’ επέκταση, στο Οικουμενικό Πατριαρχείο. Τα μέλη της εν λόγω Κοινότητας θα κληθούν, εντός του Οκτωβρίου, σε Γενική Συνέλευση για να αποφασίσουν επί του θέματος. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Νέου Κόσμου», η πλειοψηφία των μελών τάσσεται υπέρ...
13 Σεπτεμβρίου, 2019 - 8:23
Τελευταία ενημέρωση: 13/09/2019 - 8:33

Στην Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας η Κοινότητα του Clayton

Διαδώστε:
Στην Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας η Κοινότητα του Clayton

Η Ελληνική Κοινότητα Clayton στην Αυστραλία, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα υπαχθεί στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας και, κατ’ επέκταση, στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Τα μέλη της εν λόγω Κοινότητας θα κληθούν, εντός του Οκτωβρίου, σε Γενική Συνέλευση για να αποφασίσουν επί του θέματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Νέου Κόσμου», η πλειοψηφία των μελών τάσσεται υπέρ της ένταξης της Κοινότητας στην Αρχιεπισκοπή και φέρεται αποφασισμένη να αποδεχθεί τον μοναδικό όρο που έχει θέσει ο νέος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος.

Και ο όρος αυτός είναι ο τίτλος του ναού του Αγίου Σπυρίδωνα να εγγραφεί στο Τραστ της Αρχιεπισκοπής με το αιτιολογικό ότι έτσι εξασφαλίζεται. Δηλαδή δεν πρόκειται να πουληθεί, να μπει σε υποθήκη ή να δοθεί σε άλλο εκκλησιαστικό δόγμα.

Η διαχείρισή του (και τα οικονομικά του), όμως, όπως ειπώθηκε στον «Νέο Κόσμο», θα γίνεται και πάλι από την Κοινότητα.

Κάποια μέλη εκφράζουν αντιρρήσεις στο να δοθεί ο τίτλος αλλά λέγεται ότι αποτελούν μειοψηφία.

Παράγοντας της εν λόγω Κοινότητας είπε στον «Νέο Κόσμο» ότι «αν πούμε όχι σε αυτή τη συμφωνία σε λίγα χρόνια απλώς δεν θα λειτουργεί ο ναός.

Στο μεταξύ, ο νέος Αρχιεπίσκοπος -ο οποίος όπως γράψαμε στον «Νέο Κόσμο» της Πέμπτης, βρίσκεται στο εξωτερικό- δρομολογεί πολλές εξελίξεις στην Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας.

Μια απ’ αυτές είναι η τοποθέτηση του Μηλιτουπόλεως Ιακώβου στην θέση του πρώτου Επισκόπου Μπρίσμπαν.

Λέγεται ότι σύντομα θα τοποθετηθεί στη Μελβούρνη νέος βοηθός επίσκοπος ο οποίος -σε βάθος χρόνου- θα αντικαταστήσει τον Δέρβης κ. Ιεζεκιήλ.

Πηγή: neoskosmos.com

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων