24/09/2019 24/09/2019 Η αναθεώρηση του Συντάγματος και κυρίως το “άρθρο 3” που καθορίζει τις σχέσεις πολιτείας -εκκλησίας, το μάθημα των θρησκευτικών μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας αλλά και οι σχέσεις με τη Μόσχα και τη ρωσική εκκλησία βρέθηκαν στο επίκεντρο διαδοχικών συναντήσεων που είχε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος. Στις 10...
24 Σεπτεμβρίου, 2019 - 15:00
Τελευταία ενημέρωση: 24/09/2019 - 19:12

Αναθεώρηση Συντάγματος και θρησκευτικά στο επίκεντρο

Διαδώστε:
Αναθεώρηση Συντάγματος και θρησκευτικά στο επίκεντρο

Η αναθεώρηση του Συντάγματος και κυρίως το “άρθρο 3” που καθορίζει τις σχέσεις πολιτείας -εκκλησίας, το μάθημα των θρησκευτικών μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας αλλά και οι σχέσεις με τη Μόσχα και τη ρωσική εκκλησία βρέθηκαν στο επίκεντρο διαδοχικών συναντήσεων που είχε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Στις 10 το πρωί δέχθηκε την Βουλευτή Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Ζέτα Μακρή.

«Ο σκοπός της συνάντησης ήταν διττός» τόνισε η κ. Μακρή σημειώνοντας πως «ενημέρωσα τον Αρχιεπίσκοπο ότι είμαι μέλος της επιτροπής αναθεώρησης του Συντάγματος που μεταξύ άλλων θα συζητήσει και το άρθρο 3, ενώ δεύτερος λόγος που ζήτησα την επίσπευση της συνάντησης ήταν οι βοσκήσιμες και καλλιεργήσιμες εκτάσεις που ανήκουν στην κοινότητα Φλαμπουρίου που είναι στην δική μου εκλογική Περιφέρεια και ο Αρχιεπίσκοπος είχε την καλοσύνη να με ενημερώσει ότι ήδη έχει συνεννοηθεί με την Πολιτεία για την σύσταση μίας επιτροπής υπό τον κ. Γεραπετρίτη, που θα ασχοληθεί με τα ιδιοκτησιακά θέματα και με υπόδειξή του στην Ιερά Σύνοδο θα ζητήσει την πρόταξη των θεμάτων των ιδιοκτησιών των Μονών και βεβαίως τον διαχωρισμό των περιουσιών των Μονών που έχουν αγροτικές εκτάσεις από εκείνες που έχουν αστικές με μεγάλη εμπορική αξία».

Μία ώρα αργότερα συνάντησε τα νέα μέλη του Δ.Σ. του Πανελληνίου Θεολογικού Συνδέσμου «ΚΑΙΡΟΣ», στον απόηχο της απόφασης του ΣτΕ για το μάθημα των θρησκευτικών.

Δεν έγιναν δηλώσεις, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες από την πλευρά του Θεολογικού Συνδέσου η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε “εξαιρετικό κλίμα”.

Εν συνεχεία ο Αρχιεπίσκοπος δέχθηκε τους Δημάρχους, Αγράφων κ. Αλέξη Καρδαμπίκη & Αργιθέας κ. Ανδρέα Στεργίου

Ιδιαιτέρως σημαντική ήταν και η συνάντηση που είχε το μεσημέρι με τον Πρέσβη της Ρωσίας στην Αθήνα κ. Αντρέι Μάσλοβ.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την τελευταία της συνεδρίαση (της προηγούμενης Συνοδικής Περιόδου) η Διαρκής Ιερά Σύνοδος αναγνώρισε το κανονικό δικαίωμα του Οικουμενικού Πατριάρχου για την παραχώρηση του Αυτοκεφάλου, καθώς και το προνόμιο του Προκαθημένου της Εκκλησίας της Ελλάδος να χειρισθεί περαιτέρω το ζήτημα της αναγνωρίσεως της Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα ίδιες πληροφορίες, παρά το γεγονός ότι  η ημερήσια διάταξη για την Ιεραρχία του επόμενου Οκτωβρίου έχει ήδη βγει, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, κ.κ Ιερώνυμος αναζητεί τρόπο ώστε η απόφαση αυτή να ληφθεί τότε.

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων