26/09/2019 26/09/2019 Στις 24 Σεπτεμβρίου του 2019 άρχισαν οι εργασίες τοποθέτησης καμπάνων στο καμπαναριό του υπό ανακαίνιση καθεδρικού ναού της Γεννήσεως της Παναγίας. Πρόκειται για σύγχρονες καμπάνες που κατασκευάστηκαν με τις τεχνολογίες του 17ου αι., γι’αυτό και ο ήχος τους μοιάζει στο μέγιστο με τον παλιό ήχο. Μέχρι στιγμής τοποθετήθηκε η πιο μεγάλη καμπάνα 16 τόνων αλλά...
26 Σεπτεμβρίου, 2019 - 18:43

Το ξεχωριστό καμπαναριό του ναού της Γεννήσεως της Θεοτόκου

Διαδώστε:
Το ξεχωριστό καμπαναριό του ναού της Γεννήσεως της Θεοτόκου

Στις 24 Σεπτεμβρίου του 2019 άρχισαν οι εργασίες τοποθέτησης καμπάνων στο καμπαναριό του υπό ανακαίνιση καθεδρικού ναού της Γεννήσεως της Παναγίας. Πρόκειται για σύγχρονες καμπάνες που κατασκευάστηκαν με τις τεχνολογίες του 17ου αι., γι’αυτό και ο ήχος τους μοιάζει στο μέγιστο με τον παλιό ήχο.

Μέχρι στιγμής τοποθετήθηκε η πιο μεγάλη καμπάνα 16 τόνων αλλά και μερικές μικρότερες.

«Πάντα χαιρόμαστε να έχουμε καμπάνες με τους πιο δυνατούς και τους καλύτερους ήχους. Αυτές οι καμπάνες είναι πολύ “ηχηρές”, έχουν καταπληκτικό ήχο και σύντομα θα χαροποιήσουν τους κατοίκους της Ροστόφ. Ελπίζω να ακούγεται ο ήχος της μεγάλης καμπάνας και στην άλλη όχθη του Ντον», τόνισε ο Νικολάι Ζαβιάλοφ, κωδωνοκρούστης της Ιεράς Μονής της Υπαπαντής,  αναπληρωτής καθηγητής του τμήματος Λειτουργικής της Θεολογικής Σχολής της Ιεράς Μονής της Υπαπαντής, ειδικός σε θέματα καμπανολογίας και ακουστικής.

Οι εργασίες για την τοποθέτηση των καμπάνων αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός επόμενων εβδομάδων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων