19/10/2019 19/10/2019 Η Σαουδική Αραβία άνοιξε τις πόρτες της για τους τουρίστες για πρώτη φορά με την κυκλοφορία μιας τουριστικής ηλεκτρονικής βίζας πριν από λίγο καιρό, αλλά οι χριστιανοί επισκέπτες πρέπει να γνωρίζουν ότι η εμφάνιση μιας Βίβλου δημόσια ή η λήψη περισσότερων από μία Βίβλων στη χώρα θα μπορούσε να τους φέρει σε κίνδυνο σύλληψης. Οι...
19 Οκτωβρίου, 2019 - 14:12
Τελευταία ενημέρωση: 19/10/2019 - 14:24

Οι χριστιανοί τουρίστες διατρέχουν κίνδυνο εάν εκθέσουν τη Βίβλο τους δημόσια στη Σαουδική Αραβία

Διαδώστε:
Οι χριστιανοί τουρίστες διατρέχουν κίνδυνο εάν εκθέσουν τη Βίβλο τους δημόσια στη Σαουδική Αραβία

Η Σαουδική Αραβία άνοιξε τις πόρτες της για τους τουρίστες για πρώτη φορά με την κυκλοφορία μιας τουριστικής ηλεκτρονικής βίζας πριν από λίγο καιρό, αλλά οι χριστιανοί επισκέπτες πρέπει να γνωρίζουν ότι η εμφάνιση μιας Βίβλου δημόσια ή η λήψη περισσότερων από μία Βίβλων στη χώρα θα μπορούσε να τους φέρει σε κίνδυνο σύλληψης.

Οι νέοι κανονισμοί για τους τουρίστες δηλώνουν ότι μια Βίβλος μπορεί να εισαχθεί στη χώρα υπό την προϋπόθεση ότι πρόκειται για προσωπική χρήση μόνο. Δεν επιτρέπεται όμως να προβάλλεται δημόσια και οποιοσδήποτε βρεθεί που φέρνει μεγάλο αριθμό Βίβλων θα αντιμετωπίσει “αυστηρές ποινές”.

Η Σαουδική Αραβία ακολουθεί μια αυστηρή ερμηνεία του Ισλάμ, την “Ουαχάμπι”, και είναι αδύνατο για όλους τους χριστιανούς που ζουν στη χώρα να ασκούν τα πνευματικά τους καθήκοντα. Υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες χριστιανοί από άλλα έθνη, όπως οι Φιλιππίνες, άλλα μέρη της Ασίας ή αφρικανικές χώρες που ζουν και εργάζονται στη Σαουδική Αραβία. Αλλά πρέπει να συναντηθούν σε ιδιωτικά σπίτια για να προσκυνήσουν, ενώ αν τους πιάσουν τους συλλαμβάνουν. Οι Σαουδάραβες πολίτες που ασπάζονται τον Χριστιανισμό, αντιμετωπίζουν κίνδυνο εκτέλεσης για “αποστασία”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων