20/12/2019 20/12/2019 Συνάντηση με  τον Πρόεδρο της Μολδαβίας Ιγκόρ Ντοντόν είχε χθες 19 Δεκεμβρίου ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος. Στη συνάντηση μετείχαν επίσης ο πρέσβης της Μολδαβίας στη Ρωσική Ομοσπονδία Α.Κ. Νεγκούτα, ο πρόεδρος του Συνοδικού Τμήματος του Πατριαρχείου για τις Σχέσεις της Εκκλησίας με την Κοινωνία και τα ΜΜΕ, Βλαντιμίρ Λεγκόιντα και...
20 Δεκεμβρίου, 2019 - 9:06
Τελευταία ενημέρωση: 20/12/2019 - 14:54

Στον Πατρ. Μόσχας ο Πρόεδρος της Μολδαβίας

Διαδώστε:
Στον Πατρ. Μόσχας ο Πρόεδρος της Μολδαβίας

Συνάντηση με  τον Πρόεδρο της Μολδαβίας Ιγκόρ Ντοντόν είχε χθες 19 Δεκεμβρίου ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος.

Στη συνάντηση μετείχαν επίσης ο πρέσβης της Μολδαβίας στη Ρωσική Ομοσπονδία Α.Κ. Νεγκούτα, ο πρόεδρος του Συνοδικού Τμήματος του Πατριαρχείου για τις Σχέσεις της Εκκλησίας με την Κοινωνία και τα ΜΜΕ, Βλαντιμίρ Λεγκόιντα και ο αναπληρωτής πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου, Αρχιερέας Νικολάι Μπαλασόφ.

Καλωσορίζοντας τον  Πρόεδρο της Μολδαβίας, ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας σημείωσε το υψηλό επίπεδο σχέσεων εκκλησίας-κράτους σε αυτή τη χώρα.

“Αν λάβουμε υπόψη το γεγονός ότι η Μολδαβία είναι ίσως η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα όσον αφορά τον αριθμό ενεργών, όχι” στατιστικών “κατά κεφαλήν πιστών, αυτό δείχνει τις βαθιές θρησκευτικές ρίζες που συνδέουν  το παρελθόν με το σήμερα» τόνισε και πρόσθεσε:

«Η βαθειά πίστη των Μολδαβών τους βοηθά, μεταξύ άλλων, να αντιμετωπίσουν τη ζωή και τις καθημερινές δυσκολίες, τα προβλήματα στις διαπροσωπικές σχέσεις»

Από την πλευρά του, ο κ. Ντοντόν υπογράμμισε ότι «η  Ορθοδοξία είναι ένα από τα βασικά θεμέλια Μολδαβίας» υπενθυμίζοντας ότι το 90% των Μολδαβών ομολογεί την ορθόδοξη πίστη.

“Ο λαός της Μολδαβίας σας περιμένει” κατέληξε ο Μολδαβός πρόεδρος καλώντας τον Πατριάρχη Μόσχας να επισκεφθεί την χώρα του το επόμενο έτος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων